Schadebranche zet voor vijfde (tevens laatste) keer massaal de hakken in het zand...

Één middag per jaar storten honderden professionals uit de Nederlandse verzekeringsbranche zich in het “glanzend gouden” zand van “The Beach” in Aalsmeer. Voor de gezelligheid en om te netwerken, om een keer lekker te sporten met je collega's, klanten en concurrenten, maar vooral ook: voor het goede doel, om geld bijeen te brengen voor de strijd tegen de slopende spierziekte ALS.

Een gezellige informele middag waar sportiviteit voorop staat en die steevast wordt afgesloten met bier en bitterballen. Maar waarom zijn ze zo fanatiek? Kunnen deze professionals niet tegen hun verlies? Zij hebben zich allen gerealiseerd wat een voorrecht het is om met je tenen door het zand te kunnen “wroeten”. Het lijkt zo normaal. Je deed dit al als peuter. Maar voor mensen met de ziekte ALS is dit niet meer vanzelfsprekend. Dit besef spoort aan om op sportieve manier je medemens te helpen. 

Vanmiddag, donderdagmiddag 12 oktober 2017, wordt het 'Crawford Beach Volleybal Toernooi' voor de vijfde keer gehouden. Het is inmiddels een traditie geworden die niettegenstaande de zanderige ondergrond in Aalsmeer staat als een huis. 

48 teams ploegen door het zand om ALS de wereld uit te slaan. De opbrengst gaat dit jaar naar het wetenschappelijke onderzoeksproject TryMe. 

In vijf jaar is het toernooi uitgegroeid tot een evenement waarvoor een wachtlijst geldt, zegt Crawford & Company directeur Rianne Baumann. "Met een opbrengst van meer dan 50.000 euro! In totaal hebben we de afgelopen jaren circa 200.000 euro op weten te halen voor deze uiterst belangrijke stichting.  En voor deze prestatie ben ik een ieder dankbaar die daar op enige wijze aan bij heeft gedragen. En een bijzonder woord van dank aan mijn broer, Jurgen Baumann, die het grootste gedeelte van de organisatie ieder jaar op zich neemt. Ik weet als geen ander hoeveel tijd hier in gaat zitten! We hebben genoten van het toernooi over de afgelopen vijf jaren en zijn bijzonder trots op het immense succes dat we hebben weten te boeken. Maar we hebben ook besloten dat dit lustrumjaar het 'final year' is. We gaan stoppen op voor ons het ultieme hoogtepunt. Dat betekent niet dat we de Stichting ALS niet meer zullen supporten. Maar we vinden het tijd worden voor een nieuw concept, een nieuwe uitdaging. We komen hier begin 2018 dan ook op terug."
Margret Wallaard
Geplaatst op 12-10-2017