Ruim 100 'LetselVrouwen' in het rood

Onlangs werd voor de 4e keer de bijeenkomst van 'LetselVrouwen' gehouden. Net als vorig jaar vond de bijeenkomst plaats bij Hofmans Letselschade in Amsterdam. LetselVrouwen is een informele netwerkorganisatie voor vrouwelijke professionals in de letselschadebranche en is een platform voor vrouwen die werkzaam zijn in de verschillende disciplines van het vakgebied.

Het idee voor een dergelijke netwerkvorm ontstond tijdens een lunch op Valentijnsdag 2014. Oprichters van het eerste uur Annemiek van Reenen-ten Kate en Diny de Neef (Hofmans Letselschade), Francie Peters en Ellen van den Berg (de Bureaus), Ellis Verhoeven van ‘Letselschade.com’ en Nadia Haase van KBS Advocaten, bespraken toen dat het zeer nuttig zou zijn om de contacten tussen de diverse vrouwelijke professionals in de letselschade te verstevigen. LetselVrouwen werd toen een feit en in september 2014 vond de eerste bijeenkomst plaats.  

LetselVrouwen is niet-commercieel van opzet en wordt gefinancierd door alle oprichters. Om de organisatie van het evenement controleerbaar en financierbaar te houden, is er geen open inschrijving maar worden alle deelnemers persoonlijk uitgenodigd. Zo wordt ook de juiste mix van deelnemers in het oog gehouden. De genodigden kunnen laagdrempelig in contact komen met (collega) schadebehandelaars, arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs, managers, herstelcoaches, schade-experts, advocaten en mediators uit het vakgebied.  

Net als de vorige bijeenkomsten begon de bijeenkomst met een netwerkborrel. In tegenstelling tot eerdere jaren was er niet 1 maar waren er 2 spreeksters. Tijdens de eerdere edities was aandacht besteed aan het netwerken zelf en het leveren van de perfecte pitch. Vorig jaar ging het over de impact van de uiterlijke presentatie in het zakelijke contact. Deze keer werd er door Carolina Pruis, bekend van het boek ‘vrouw op de apenrots’ gesproken over vrouwelijk leiderschap en vervolgens sprak interventiecardiologe Yolande Appelman over het ‘vrouwenhart’. Omdat het de dag na het evenement ‘dress red day’ was  -  een dag in het kader van aandacht voor hart- en vaatziektes bij vrouwen - droegen alle genodigden iets roods.  

Elk jaar is er weer aanwas van nieuwe vrouwen. Waren er vorig jaar 80 vrouwen, dit jaar waren er ruim honderd dames!  Inmiddels geheel volgens traditie, werd de muziek tijdens de avond verzorgd door DJ Fleur.  
In 2018 viert de netwerkorganisatie LetselVrouwen haar 1e lustrum! 

Op de foto v.l.n.r. de oprichters van het netwerk:
Diny de Neef, Hofmans Letselschade
Ellen van den Berg, de Bureaus
Francie Peters, de Bureaus
Ellis Verhoeven, Letselschade.com
Annemiek van Reenen-ten Kate, Hofmans Letselschade
Nadia Haase, KBS Advocaten

De zaalfoto met de ruim 100 in het rood geklede in de letselschadebranche werkzame dames ziet u onder deze link.

 
 
Namens LetselVrouwen, Annemiek van Reenen-ten Kate
Geplaatst op 04-10-2017


Share on: