Quintes met Amerikaans kapitaal op acquisitiepad

Crestline Investors, een Amerikaanse institutionele belegger, gaat in ons land investeren in Quintes Holding BV. Onder deze in Uden gevestigde holding worden het volmachtbedrijf en intermediaire activiteiten uitgeoefend. Onder Quintes valt ook Kroezen Verzekeringen, dat eind 2013 werd overgenomen. Quintes gebruikt de financiering om via acquisities buiten de Randstad de portefeuille zakelijke verzekeringen uit te breiden.


De acquisities die Quintes Holding de afgelopen jaren heeft gedaan zijn naast Kroezen (Culemborg): Deugd En Terpstra (Geldermalsen), Quintes (Uden), Wiersma-Walvius (Groningen), Commandeur (Zwaagdijk Oost), Timmermans Koch en Brink (Nijmegen), Beijer (Hoofddorp, alleen de zakelijke portefeuille) en Ulrich en Hardick (Meppel). Bij het bedrijf werken nu in het totaal 120 mensen (in fte). Die werken vanuit de vestigingen Groningen, Zwaagdijk Oost, Culemborg en Uden. De portefeuilleverdeling is particulier 40% versus zakelijk 60%. Ongeveer 40 subagenten zijn aangesloten en ongeveer 3% van de premie-omzet is afkomstig uit de service providing activiteiten. "We focussen ons op eigen productie", stelt Gijsbert van de Nieuwegiessen, CEO van Quintes. 
Waarom acquisitie specifiek buiten Randstad? "Die kantoren passen goed bij ons", vindt hij.
Hoe onafhankelijk zijn jullie na de kapitaalsinjectie? "Crestline heeft geen zeggenschap. Het gaat om een minderheidsbelang zonder enige zeggenschap en om een lening", is de toelichting van Gijsbert van de Nieuwegiessen (foto). 

Voor deze transactie heeft Crestline een team gevormd met de Haagse asset manager Dexteritas Capital Partners BV vanwege de benodigde kennis van de lokale markt. “Wij hebben nauw samengewerkt met Crestline en Dexteritas om de groeistrategie vorm te geven met een faciliteit die geheel voorziet in de bijbehorende kapitaalbehoefte. Deze sector is in de laatste jaren sterk veranderd, met name door regelgeving en nieuwe technologie, wat logischerwijs tot consolidatie leidt. Quintes wordt nu in staat gesteld om een leidende rol in die consolidatie te nemen,” aldus Gijsbert van de Nieuwegiessen. 

“Wij zijn zeer verheugd om Quintes te ondersteunen in haar groei,” aldus Andrey Panna, Managing Director van Crestline Europe, LLP, de Europese tak van Crestline Investors. Jens Jantzen, Managing Partner van Dexteritas, is ervan overtuigd dat “Quintes uitstekend gepositioneerd is om een actieve rol te spelen in deze consoliderende industrie. Wij zijn verheugd om Quintes hierbij te assisteren.” 
Voor de transactie is Quintes financieel geadviseerd door Roodhals Capital en juridisch door BarentsKrans. Crestline en Dexteritas hebben NautaDutilh gebruikt als juridisch adviseur en Trip Advocaten & Notarissen als notaris. 

 
Jan Schrijver; bron foto: Quintes Holding
Geplaatst op 05-10-2017


Share on: