Arjen Ronner wint Hudig-Langeveldt Prijs

Prof. dr. Arjen Ronner, mededirecteur van de masteropleiding Verzekeringskunde, heeft de tiende editie van de Hudig-Langeveldt Prijs gewonnen. De Hudig-Langeveldt Stichting reikt deze prijs periodiek uit aan een persoon die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Arjen Ronner  (in het midden op de foto) ontving de Hudig-Langeveldt Prijs 2017 omdat hij een belangrijke en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan onderzoek en onderwijs. Ronner ontving afgelopen maandag in het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum in Rotterdam de prijs uit handen van prof. dr. Jaap Koelewijn (op de foto rechts naast de winnaar), hoogleraar Corporate Finance aan de Universiteit Nyenrode.

Van 1993 tot 2006 was hij parttime werkzaam als professor op het gebied van Financial Econometrics en Actuarial Sciences aan de Vrije Universiteit. Sinds 2006 is hij bijzonder hoogleraar Enterprise Risk Management (ERM) aan de Universiteit van Amsterdam. “Onder de deskundige en enthousiaste begeleiding van Ronner is veel onderzoek gedaan en is een generatie risicoadviseurs opgeleid die uitstekend in staat is om bedrijven, de overheid en non-profitinstellingen te helpen bij het identificeren, kwalificeren, beheersen en financieren van de risico’s in de praktijk van alle dag,” aldus voormalig Aon-topman Rolf van der Wal (geheel rechts op de foto), voorzitter van de stichting. “Deze prijs komt hem volledig toe.”

Bij het aannemen van de prijs wees Ronner op het belang van opleidingen. “Aon heeft deze altijd ruimhartig ondersteund. Bij de masteropleiding ERM worden academische kennis en vragen uit de praktijk bij elkaar gebracht. Zijn schadegegevens normaal? Zijn mensen rationeel? Beetje retorische vragen, maar wat betekent dat voor risk management, verwacht verlies en verzekeringen?”

Over de Hudig-Langeveldt Prijs
De Hudig-Langeveldt Prijs wordt uitgereikt door de Hudig-Langeveldt Stichting. De stichting heeft tot doel het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verzekeringen en financiële dienstverlening. De Hudig-Langeveldt Stichting is in 1975 opgericht ter gelegenheid van de gecombineerde jubileumviering van een aantal werkmaatschappijen van de Hudig-Langeveldt Groep b.v., inmiddels Aon Groep Nederland bv. 


Foto: Uitreiking Hudig-Langeveldt prijs van links naar rechts: Marc van Nuland, Ineke Meinders, prof. dr. Arjen Ronner, prof. dr. Jaap Koelewijn en Rolf van der Wal


 
Jan Schrijver; bron foto Aon
Geplaatst op 05-10-2017


Share on: