ABS en ASN naar BOVAG

Twee van de grootste schadeherstelketens van Nederland, ABS Autoherstel en ASN Groep, treden op 1 januari 2018 met alle vestigingen toe als lid van BOVAG Schadeherstelbedrijven. De drie organisaties treffen momenteel de laatste voorbereidingen voor de toetreding van deze twee schadeherstelketens.

"De afdeling Schadeherstelbedrijven van BOVAG is twee jaar geleden opgericht en sindsdien hebben intensieve gesprekken plaatsgevonden met alle stakeholders in deze sector. Na uitgebreide verkenningen en overleg met de aangesloten individuele ondernemers, hebben de besturen en directies van ABS en ASN onlangs het besluit genomen toe te treden tot BOVAG", zo laat men in een persbericht weten.

Peter Niesink (foto), algemeen directeur van BOVAG, heet ABS en ASN en de aangesloten ondernemers van harte welkom: “We zijn verheugd dat zowel ABS als ASN het collectief van BOVAG en van de nieuwe afdeling Schadeherstelbedrijven komen versterken. Deze stap onderstreept de meerwaarde van de vereniging en onze strategie om ook de belangenbehartiging voor schadeherstelbedrijven op te pakken.”

ABS Autoherstel telt 77 vestigingen en ASN Groep 75. Beide organisaties zijn nu nog lid van FOCWA, voor welke organisatie dit een gevoelige aderlating zal betekenen. Voor de BOVAG betekent het in één klap een verdubbeling van het aantal aangesloten bedrijven op het gebied van autoschadeherstel. 

De behoefte in de branche aan - ook het door de BOVAG uitvoeren van belangenbehartiging voor schadeherstelbedrijven - kan volgens BOVAG-woordvoerder Tom Huyskens onder meer gevonden worden in het feit dat veel dealers ook een schadeherstelactiviteit binnen de groep hebben en het is dan gemakkelijker en efficiënter als je als bedrijf met één in plaats van twee brancheorganisaties te maken hebt. Ook zal meespelen dat schadeherstel steeds meer te maken heeft met merkerkenning. Deze trend zal alleen nog maar sterker worden doordat er steeds meer hoogwaardige technologie in auto's wordt toegepast. Dat zal nog sterker gelden voor de zelfrijdende auto's die op de markt gaan komen de komende decennia. 
Jan Schrijver; bron foto BOVAG
Geplaatst op 13-10-2017