Young Insurance netwerkt en steekt licht op in De Lichtstad

Op 7, 8 en 9 september 2017 is Young InSurance met een groep van 32 jonge verzekeraars, schade-experts, verzekeringsmakelaars en advocaten naar Parijs gegaan om daar kennis te maken met elkaar en met de Franse verzekeringsmarkt. Young InSurance is een netwerkgroep voor ‘jongeren’ in de verzekeringsbranche en telt in Nederland ongeveer 2.000 leden.

door Peter van Huizen

De reis werd georganiseerd door Sjanil Bansraj (Markel), Peter van Huizen (Dirkzwager advocaten) en Kees Heijboer (Cunningham Lindsey). Veel dank aan alle sponsors die deze geslaagde reis mogelijk hebben gemaakt: HDI, Dirkzwager advocaten, Chubb, Cunningham Lindsey, Markel, Lengkeek, Willis Towers Watson, Van Niekerk, Amlin en Surveylinq. 

In Parijs werd onder meer een bezoek gebracht aan de Franse herverzekeraar SCOR, waar de groep een inhoudelijk programma te wachten stond over SCOR zelf en over herverzekeren in het algemeen. Dit programma werd afgetrapt door de heer Pierotti van FFA (het ‘Franse Verbond van Verzekeraars’). De heer Pierotti bracht de Franse verzekeringsmarkt in beeld en ging daarbij onder meer in op de mogelijke effecten van de Brexit.  

Van SCOR sprak Laurent Rousseau (SCOR Global P&C, Chief Underwriting Officer Europe, Middle East & Africa Treaties). Hij zette de beginselen van het herverzekeren uiteen. Dit deed hij aanvankelijk aan de hand van statistieken over alle voetbalduels tussen Nederland en Frankrijk. Met gemengde gevoelens hoorde de groep aan hoe hij iets te vaak de meest recente uitslag benadrukte. Laurent Rousseau ging daarna in op verschillende uitdagingen die de (her)verzekeringsbranche voor ogen staan: geopolitieke onzekerheden, toenemende regulering andere niet-conventionele spelers op de markt. 

Van SCOR spraken ook Herman Krekelberg (Managing Director van SCOR Global Life Netherlands) en Edward Samsom (Underwriter bij SCOR Keulen). Zij lieten zich onder meer uit over hun ervaringen als Nederlanders bij het Franse SCOR. Daarbij zette Edward Samsom uiteen waar zijn werkzaamheden uit bestaan in aanloop naar de ‘renewal’ en hoe het klantencontact in het algemeen verloopt. Herman Krekelberg sprak vol enthousiasme over zijn carrière in de herverzekeringsbranche en hoe hij SCOR Global Life heeft opgezet in Nederland.

Na dit inhoudelijke programma bood SCOR een borrel en een diner aan op hun dakterras op een steenworp afstand van de Arc de Triomphe. Op dit erg fraai gelegen dakterras van de herverzekeraar trof men niet alleen ‘young professionals’ van SCOR, maar ook leden van de ‘Franse Young Insurance’, die zich georganiseerd hebben in  ‘L'Union des jeunes Assureurs et Réassureurs Français’ (UJARF).

Op vrijdag was de groep welkom bij AXA Corporate Solutions en bij de Franse verzekeringsmakelaar Gras Savoye (onderdeel van WTW), met tussendoor een lunch tijdens een open bus tour door Parijs. Van AXA spraken onder meer Mathieu Caillat (Deputy Global CUO & CEO for France), Laurent Richème (Chief Underwriting Officer for France) en Frédérique Voreux (Chief Commercial Officer France). Ook bij AXA en Gras Savoye gaven verschillende sprekers hun visie op de Franse verzekeringsmarkt en op de rol van AXA en Gras Savoye. Daarbij werden actuele thema’s zoals het Klimaatverdrag van Parijs en de orkanen Harvey en Irma niet onbesproken gelaten.

Van Gras Savoye werden presentaties verzorgd door onder meer Gilles Beneplanc (CEO Gras Savoye – WTW France), François Lanavère (Marketing director) en Denis Bicheron (Head of technical lines & services - Corporate Risk Management). De sprekers gingen verder ook in op de noodzaak talent aan te trekken en te houden, waarbij niet alleen wordt geconcurreerd met andere verzekeringsmakelaars, maar bijvoorbeeld ook met technologiebedrijven. 

Naast dit inhoudelijke programma was er voor de deelnemers van de groep voldoende gelegenheid elkaar tijdens borrels en diners uitgebreid te leren kennen. Ook tijdens het avondprogramma was de sfeer in De Lichtstad uitstekend. Volgend jaar zal er weer een Young InSurance buitenlandreis zijn, voor iedereen werkzaam in de verzekeringsbranche en onder de 35 jaar oud. Wil jij daar bij zijn? Word nu lid van Young InSurance!


Voor de groepsfoto zie deze link.
Bron: Peter van Huizen (advocaat bij Dirkzwager en lid van Young InSurance)
Geplaatst op 13-09-2017

< VorigeVolgende >


Share on: