Workshops en awards 'Week van de Veiligheid'

Van 9 tot en met 15 oktober is het 'Week van de Veiligheid'. Het is een initiatief van publieke en private partijen om het thema veiligheid onder de aandacht te brengen bij ondernemers en via gemeenten bij hun inwoners en in de gemeente gevestigde bedrijven. Een van de partijen, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), biedt in deze week gemeenten gratis workshops aan.

Een voorbeeld van een workshop is een wijkschouw.  Hierbij kijken inwoners en/of medewerkers van de gemeente door de ogen van een inbreker naar een wijk om zo woninginbraak, vandalisme en overlast tegen te gaan. Voorts zijn er onder meer de workshops 'cybercrime-ontbijt', 'Jeugdoverlast en veiligheidsbeleving', 'Denken en werken in barrièremodellen' en 'Woningovervallen en woninginbraken'.

Tijdens de Week van de Veiligheid worden de ‘Wel-zo-veilig-Awards’ uitgereikt. De awards gaan naar een horecagebied, winkelgebied, transportgebied en bedrijventerrein waarbij goed wordt samengewerkt op het gebied van veiligheid. De awards zijn bedoeld om het belang van veiligheid en preventie extra te onderstrepen. De genomineerden van 2017 zijn: 

Horecagebied
Goes
Scheveningen
Het Rembrandtplein in Amsterdam

Winkelgebied
Het Rond in Houten
Kraailandhof in Hoogland
De winkelgebieden in Deventer 

Transportgebied
Bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel
Kempisch bedrijvenpark in Bladel
Businesspark Nieuw-Vennep Zuid

Bedrijventerrein
Haven 1 t/m 7 in Waalwijk
Kraaiven, Vossenberg, Katsbogten, Het Laar en Kanaalzone in Tilburg
Pannenweg I en II in Nederweert 
Bronnen: CCV; deweekvandeveiligheid.nl
Geplaatst op 21-08-2017


Share on: