Ellen van Schoten gaat bedrijfsvoering AFM aansturen

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) heeft Ellen van Schoten benoemd tot niet-statutair bestuurder. Van Schoten start op 1 oktober 2017 en wordt verantwoordelijk voor de centrale aansturing van de bedrijfsvoering. Zij zal de functie van chief operating officer (COO) vervullen omdat de huidige COO om gezondheidsredenen langdurig niet volledig inzetbaar is.

Ellen van Schoten (51) werkt nu bij de Algemene Rekenkamer als secretaris (algemeen directeur). Zij geeft in die functie leiding aan veranderingen in de organisatie gericht op het effectiever opereren van de Algemene Rekenkamer.
 
De AFM wil effectief, efficiënt en wendbaar opereren om goed in te kunnen spelen op ontwikkelingen en risico’s op de financiële markten. Voortdurende modernisering van de processen van de AFM, waaronder de inzet van ICT en datagebruik, zijn belangrijk om effectief toezicht te kunnen blijven houden. 

Bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven: “De rol van COO vereist de volle honderd procent aandacht. De huidige COO kan daar op dit moment helaas geen invulling aan geven. Wij bieden hem zo alle ruimte voor herstel. De ervaring die Ellen van Schoten meeneemt is van grote waarde voor de AFM en wij zijn blij dat zij de overstap naar de AFM maakt.”

Ellen van Schoten was tot 1 oktober 2006 werkzaam bij PricewaterhouseCoopers Advisory N.V. Daarvoor was zij onder meer adjunct-directeur bij het Instituut Onderzoek Overheidsuitgaven en werkte ze bij de ministeries van Financiën en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze studeerde economie, promoveerde aan de Vrije Universiteit en deed een postdoctorale opleiding accountancy. 
Bronnen: AFM; Algemene Rekenkamer
Geplaatst op 29-08-2017


Share on: