Eén loket voor 'reviews' Wft-PE-examens

Brancheorganisaties Adfiz, CFD, NVF en OvFD inventariseren praktijkervaringen met examens in de tweede PE-periode door middel van hun gezamenlijke Wft-examenloket. Kandidaten die het PE-examen voor de tweede PE-periode (1 april 2017 – 1 april 2019) hebben afgelegd, kunnen opnieuw hun ervaringen delen via dit Wft-examenloket.

De brancheorganisaties gebruiken de uitkomsten in overleggen met CDFD en ministerie voor een goed verloop van de tweede PE-periode. "Voor de lange termijn blijft modernisering gewenst zodat permanente professionele ontwikkeling niet gefrustreerd wordt door de druk van periodieke herexamens", aldus de gezamenlijke brancheorganisaties.

De brancheorganisaties roepen adviseurs opnieuw op om positieve én negatieve ervaringen met de tweede ronde PE-examens te delen. De vragen in dit loket zijn daarvoor vernieuwd en het aantal vragen is tegelijkertijd flink ingekort (vijftien invulschermen). Het Wft-examenloket moet actueel zicht geven op hoe de examens in de tweede PE-periode verlopen. Mochten er problemen zijn dan willen de organisaties dit tijdig weten, zodat deze aan de orde gesteld kunnen worden. Ook als er geen problemen zijn, is het waardevol om dat te weten. Met goed onderbouwde feiten willen de brancheorganisaties invloed houden in dit dossier.  Adviseurs kunnen hun examen-ervaringen delen op: www.wftexamenloket.nl

Het online Wft-ervaringenloket is in 2015 geopend om zicht te krijgen op de werking, kwaliteit en doelmatigheid van de WFT PE/plus en WFT-examens. Meer dan duizend adviseurs hebben destijds hun ervaringen via dit loket gedeeld. "De bevindingen uit het loket zijn uiterst waardevol geweest in het overleg met het ministerie van Financiën, CDFD en de Tweede Kamer over het vakbekwaamheidsdossier. Het heeft geleid tot diverse verbeterpunten in de Wft-examinering op gebied van de kwaliteit van examenvragen en de technische werking van de examens", aldus de bracheorganisaties. 

Opmerking redactie:
Op de website is een venster opgenomen waarin twitterberichten getoond worden met de hashtag #wftexamen. Deze geven gedateerde berichten te zien. Het venster voegt daarmee weinig toe en wekt de indruk dat de website niet actueel is.
Bronnen: Adfiz, CFD, NVF, OvFD
Geplaatst op 30-08-2017


Share on: