Drietal finalisten 'Autobedrijf van het Jaar'

De autobedrijven Pals & Van Tilburg uit Marknesse (Flevoland), Geert Stevering uit Ulft (Gelderland) en Tjeerdsma uit Nieuw-Weerdinge (Drenthe) zijn de drie finalisten van de verkiezing Autobedrijf van het Jaar 2017-2018. De drie ondernemingen strijden op 3 oktober tijdens het Jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven in Barneveld om de uitverkiezing.

Op basis van duizenden stemmen van consumenten werden in juni tien autobedrijven genomineerd. De vakjury onder leiding van Ferry Smith (director Public Affairs bij ANWB) heeft de drie finalisten geselecteerd op basis van de bevindingen van de mystery shoppers en consultants en zal hen persoonlijk gaan bezoeken. “De wijze waarop de uiteindelijke finalisten met de klant omgaan, gaf uiteindelijk de doorslag. Dat bleek voornamelijk uit een analyse van reviews en de terugkoppeling van de mystery shopper bevestigde dit beeld. Bovendien hebben de drie bedrijven op financieel vlak en qua online aanwezigheid de zaken netjes op orde. Richting de finale op 3 oktober gaan we ze echter nog stevig aan de tand voelen”, aldus de juryvoorzitter. 

Alle 3.300 bij BOVAG aangesloten onafhankelijke autobedrijven konden deelnemen aan de verkiezing, die dit jaar voor de elfde keer plaatsvindt. Deelname geeft BOVAG-leden met een onafhankelijk autobedrijf de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. In de eerste ronde is bij telling van de consumentenstemmen rekening gehouden met het aantal medewerkers dat werkzaam is bij het autobedrijf, waardoor de omvang van (de klantenkring van) het bedrijf niet van belang is en zowel grote als kleine bedrijven kans maken op de titel. De tien halve finalisten kregen bezoek van een mystery shopper en van het onafhankelijke bureau W&D Consultants dat aan de hand van een uitgebreide checklist de ondernemers nauwkeurig in kaart bracht. Daarna selecteerde de vakjury, bestaande uit Ferry Smith (ANWB), Oskar Bronsgeest (W&D Consultants), Bertus de Vries (Bovemij), Paul de Vries (Marktplaats) en René Stolp (RDC), de drie finalisten.

Afgelopen jaar won Autobedrijf De Baaij uit Nijmegen de titel. 

 
Bron: BOVAG
Geplaatst op 30-08-2017


Share on: