DAS besteedt aandacht aan vakantievragen

Rechtsbijstandverzekeraar DAS heeft eind augustus een Nieuwsbrief uitgebracht, waarin de verzekeraar verschillende items heeft opgenomen die met de zomervakantie te maken hebben, zoals letselschade die iemand oploopt tijdens vakantie, rechten die de werknemer heeft ten aanzien van vakantiedagen en een bureaucratische reis door Frankrijk na een aanrijding.

"Legionella door de hoteldouche, aanranding door de hotelmasseur, valpartijen bij het zwembad, ondeugdelijke glijbanen, voet vast in afzuigsysteem zwembad, uit de jeep gevlogen tijdens jeepsafari, gebroken rug door speedbootexcursie. Ik noem maar een paar van de zaken die ik voorbij heb zien komen. Vakantieleed met vaak ernstige lichamelijke en emotionele gevolgen", geeft Mariska Wisman, senior jurist Zorg en Letsel, voorbeelden van letselschade die tijdens vakantie zijn opgelopen.

Zij gaat in op het vaak bestaande probleem van het aanspreken van een buitenlandse tegenpartij, waarbij het bovendien meespeelt dat het in armere landen moeilijker is om een adequate vergoeding te krijgen. Soms is het mogelijk de Nederlandse reisorganisatie aan te spreken. Sinds kort heeft de ANVR in de voorwaarden de korte vervaltermijn van een jaar uit de voorwaarden gehaald. Nu is sprake van een verjaringstermijn. De verjaring is te stuiten met een aangetekende brief, zo geeft Wisman aan, die ook wijst op het belang van bewijsvorming meteen en ter plaatse. 

De nieuwsbrief is via deze link te lezen.
Bronnen: DAS; foto Louise Melchers
Geplaatst op 29-08-2017


Share on: