CCS blijft zelfstandige vakgroep binnen FOCWA

De Vakgroep Caravan en Camper Servicebedrijven (CCS) heeft op haar laatste bestuursvergadering besloten om voorlopig actief te blijven als zelfstandige vakgroep binnen de Vereniging FOCWA Specialisten.

Dit zegt de vereniging die de afgelopen periode intensieve en oriënterende gesprekken voerde met zowel BOVAG als FOCWA Schadeherstel om te onderzoeken waar de belangen van haar leden optimaal behartigd kunnen worden.

De Vakgroep Caravan en Camper Servicebedrijven startte anderhalf jaar geleden met haar zoektocht naar een aansluiting bij een grotere koepelorganisatie om haar (circa 200) leden een goede en onderscheidende dienstverlening te kunnen blijven bieden. De afgelopen periode voerden ze intensieve en oriënterende gesprekken met zowel BOVAG als FOCWA Schadeherstel om te onderzoeken waar de belangen van haar leden optimaal behartigd kunnen worden.
 
Besluit                                                                                                                                                                 
De vakgroep CCS heeft op haar laatste bestuursvergadering (bijgezeten door de Algemene Leden Raad) besloten om voorlopig actief te blijven als zelfstandige vakgroep binnen de Vereniging FOCWA Specialisten. Met deze beslissing onderstreept FOCWA dat 'Caravan en Camper Servicebedrijven' een op zichzelf staand specialisme is, dat daarbij ook vraagt om een specialistische belangenbehartiging binnen de branche, inclusief de daarbij behorende strenge eisen aan kwaliteit, vakmanschap en opleiding.
 
Cor van Eijk, voorzitter Vakgroep FOCWA CCS”Het bestuur van FOCWA Specialisten is ervan overtuigd dat deze beslissing in het belang van onze leden is. Op vlak van technische en juridische informatie, lobby en belangenbehartiging voelen we ons bijzonder geruggesteund binnen de Vereniging FOCWA Specialisten.”
 
Opleidingen
Op heel korte termijn zal de Vakgroep een nieuw opleidingsaanbod kunnen aanbieden dat gericht is op specifiek schadeherstel, onderhoud, keuringen en reparaties van caravans en campers in samenwerking met VOC. De aanmeldingsdata worden hiervoor binnenkort bekendgemaakt zodat er nog komend najaar kan worden deelgenomen aan diverse opleidingen en/of vakbekwaamheidstoetsen.
 
 
Bron: Focwa
Geplaatst op 16-08-2017


Share on: