Aon neemt Unirobe Meeùs over

​Aon is tot overeenstemming gekomen met Aegon over de overname van Unirobe Meeùs Groep (UMG) voor een bedrag van 295 miljoen euro. De voorgenomen overname behelst de volledige Unirobe Meeùs Groep B.V.

Naar verwachting is de verkoop in het vierde kwartaal van 2017 afgerond.  De voorgenomen overname wordt pas definitief na advies van de betrokken ondernemingsraden en goedkeuring van de mededingingsautoriteit (Autoriteit Consument en Markt) en de Autoriteit Financiële Markten. 

“Na voltooiing van deze overname wordt Aon marktleider in alle business-to-business- marktsegmenten in Nederland,” zegt Marc van Nuland, Country Manager van Aon Groep Nederland. “Na de formele goedkeuring profileert Aon zich dan met twee entiteiten: een die zich volledig richt op de markt van het midden- en kleinbedrijf en een met een sterke focus op grote ondernemingen en multinationals. Zowel klanten van UMG als van Aon profiteren van deze overname doordat zij gebruik kunnen maken van de gebundelde kennis en ervaring van UMG en die van Aon-teams in Nederland en ons wereldwijde netwerk.” 

Is bekend of alle labels nu één label worden te weten Aon? Of is daar anderszins iets meer over te zeggen? "Het is te vroeg om daar nu iets over te zeggen. Wij hebben eerst formele goedkeuring nodig van de ACM en de AFM en advies van de betrokken Ondernemingsraden", zo luidt desgevraagd het antwoord van Marc van Nuland van Aon op deze vraag.

Unirobe Meeùs Groep B.V. (UMG) is een van de grootste spelers in de intermediaire markt. UMG heeft acht labels (HM Bedrijfsadvies, HM Pensioenadvies, HR Financials, IAK, Kröller, Meeùs, Niehoff Werning & Kooij en Wannet) en een volmachtbedrijf (UMG Assuradeuren). De labels zijn zowel samen als ieder afzonderlijk actief op de verzekeringsmarkt. Zij versterken elkaar doordat ze ieder hun eigen specialismen hebben. Eind 2016 werkten er 1.387 mensen bij UMG (1.223 fte) die circa 580.000 particulieren en 74.000 bedrijven bedienen. 

Aon plc is een toonaangevende wereldwijde dienstverlener op het gebied van risk, retirement en health. Aon heeft in Nederland 8 vestigingen met 1.540 medewerkers, ongeveer 263.000 particuliere en ruim 40.000 zakelijke relaties. Wereldwijd heeft Aon meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen. 

 
Bron: Aon
Geplaatst op 08-08-2017


Share on: