AFM legt Van der Aa in Enschede dwangsom op

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een last onder dwangsom van € 2.000 per dag opgelegd aan Van der Aa Assurantiën in Enschede. De last is opgelegd omdat Van der Aa niet voldoet aan informatieverzoeken van de AFM.

Van der Aa Assurantiën is een financieel adviesbureau met een vergunning van de AFM. Als onderdeel van het toezicht van de AFM moet Van der Aa de Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars 2017 (Marktmonitor) invullen. Hierdoor krijgt de AFM inzicht in de markt en kan zij het toezicht gerichter inzetten. Ondanks herhaalde verzoeken heeft Van der Aa Assurantiën de gevraagde informatie niet geleverd. Daarom legt de AFM aan het bedrijf een dwangsom op. Voor iedere dag dat Van der Aa Assurantiën niet aan de opgelegde last om de informatie alsnog te verstrekken voldoet, loopt de dwangsom op met € 2.000, tot een maximum van in totaal € 20.000.

Eenzelfde last onder dwangsom van tweeduizend euro per dag met een maximum van twintigduizend euro is opgelegd door de AFM aan De Hypotheekexperts B.V. in Almere. De last is opgelegd omdat Hypotheekexperts B.V. niet voldoet aan informatieverzoeken van de AFM ten aanzien van het invullen van de Marktmonitor.
 
Bron: AFM
Geplaatst op 25-08-2017


Share on: