ActivaSZ nieuw label van Acture

Acture, private uitvoerder van sociale zekerheid, heeft zijn bedrijfsactiviteiten gesplitst. Onder de naam 'Acture' blijft het bedrijf zich richten op het begeleiden van zieke ex-werknemers in de uitzendsector. Onder het nieuwe label 'ActivaSZ' richt men zich specifiek op andere bedrijfssectoren in Nederland.

Algemeen directeur van het nieuwe bedrijf wordt Ruud van Gerwen, die tot voor kort commercieel directeur van Acture was. Maudie Derks, algemeen directeur van Acture: "Acture is nu negen jaar actief op de markt voor private uitvoering van de sociale zekerheid. We zijn destijds gestart met het bedienen van eigenrisicodragers voor de Ziektewet in de uitzendwereld. Gaandeweg zijn zowel wijzelf als de omstandigheden op de markt veranderd. Zo zijn we actief geworden als uitvoerder van de WGA en hebben we ook steeds meer klanten in andere sectoren. We constateren dat dit een andere aanpak vergt dan bij onze klanten van het eerste uur. Vandaar deze stap."
 
Ruud van Gerwen, algemeen directeur van ActivaSZ: "In de praktijk zijn er grote verschillen in de uitvoering. Waar we in het geval van de uitzendsector dagelijks zieke ex-werknemers aan de lijn hebben, is dat bij andere sectoren incidenteler. Vandaar dat het voor ActivaSZ een logische stap is om deze klanten apart en met een op maat gesneden aanpak te bedienen."

Acture is sinds eind 2008 actief in de markt van het uitvoering geven aan eigenrisicodragerschap Ziektewet voor de uitzendbranche. Vanaf 2011 is de dienstverlening uitgebreid naar de andere sectoren in Nederland. Daarnaast voert Acture ook de WGA en WW uit voor eigenrisicodragers. Met ruim 70.000 dossiers per jaar is Acture naar eigen zeggen na UWV de grootste uitvoerder van sociale zekerheid in Nederland.
 
 
Bron: Acture
Geplaatst op 22-08-2017