Van hagelbui tot herstel in 5 stappen

Vandaag is het precies een jaar geleden dat de hagelcalamiteit zich voordeed, die vooral in het oosten van Noord-Brabant voor veel schade zorgde. Goed getimed brengt CED vandaag een persbericht uit om de vijfstappen aanpak bij een calamiteit onder de aandacht te brengen.

"Verzekerend Nederland houdt angstvallig de weersvoorspellingen in de gaten, want juist in dit jaargetijde krijgen we steeds vaker te maken met extreem weer zoals de pittige hagelbuien van vorig jaar. Bij verzekeraars zorgt extreem weer voor de nodige dynamiek: hoe ga je die plotselinge piek in meldingen van schade aan voertuigen in goede banen leiden? CED inventariseerde de bottlenecks en kwam tot een calamiteitenaanpak waarmee een verzekeraar juist bij calamiteiten zijn waarde kan laten zien. Een unieke propositie die in 5 stappen leidt van hagelbui naar herstel", aldus CED.

Deze stappen zijn:
Stap 1: Binnen 1 uur een calamiteitenaanpak in werking

Stap 2: Proactief contact leggen met verzekerden in het getroffen gebied

Stap 3: Volledig digitale schadebehandeling en waardechecks

Stap 4: Persoonlijke ontvangst in regionale intake centers

Stap 5: Snelle en efficiënte reparatie in hagel herstel centers
 
 
Calamiteiten kun je niet oppakken vanuit reguliere schadeprocessen, zegt CED, dat daarom  binnen 1 uur na het noodweer een separaat schadeproces in gang zet. CED neemt hierbij de totale regie op schadeafhandeling in de getroffen regio van de verzekeraar over. Om de extra meldingen goed te stroomlijnen, wordt gebruikgemaakt van de eigen alarmcentrale SOS International. Verzekerden in het getroffen gebied worden proactief benaderd over hun eventuele schade. Dat wordt gedaan via telefoon, e-mail en social media. 
 
Juist bij een calamiteit met veel vergelijkbare meldingen, is ‘straight through processing’ een must, zegt CED, dat daartoe de CED Connect oplossing biedt. CED geeft aan dat niet alleen de verzekerden snel worden geholpen maar dat de verzekeraar tot 50% op de behandelkosten bespaart. "Cruciaal onderdeel is dat we geheel digitaal het verwachte schadebedrag met een nauwkeurigheid van 95% kunnen benaderen. Alleen bij (vermoedelijke) total loss en uitzonderlijke schades wordt nog fysieke expertise ingezet", aldus het bedrijf.
 
Direct nadat zich een extreme hagelbui heeft voorgedaan, opent CED speciale intake centers (IC) in en rond de getroffen regio. "Hier draait alles om buitengewone klantgerichtheid. Onze experts staan verzekerden persoonlijk te woord, voeren de expertise direct uit, bepalen wat er nodig is om het voertuig te herstellen en regelen eventueel vervangend vervoer. Om in korte tijd veel vergelijkbare schades te kunnen herstellen, selecteert CED verschillende hagel herstel centers, in én buiten Nederland. Verzekerden kunnen in de calamiteiten app real-time zien waar hun voertuig zich bevindt en wanneer ze deze terug kunnen verwachten."

Bart Versteeg, sinds 1 mei operationeel directeur bij CED Mobility, ziet veel kansen voor deze calamiteitenaanpak: “Het bijzondere aan deze propositie is dat het hele proces bijzonder klantgericht is en geheel losstaat van de reguliere schadeafhandeling. Omdat we de totale regie hebben, kunnen we een integrale en digitale aanpak neerzetten die leidt tot optimale efficiency en besparingen tot 50% op de schadebehandelkosten. Met geavanceerde rekenregels, datamodellen, innovatieve hersteltechnieken en herstel buiten de regio kunnen verzekeraars ook nog eens tot 30% op de schadelast besparen. Met de interactieve app, onze proactieve communicatie, snel herstel en de beste mobiliteitsoplossingen komt CED tot opvallend hoge klanttevredenheidscijfers. Zo zorgen we ervoor dat een vervelende calamiteit een positief piekmoment wordt in de tevredenheid van verzekerden.” 

 
Bron: CED
Geplaatst op 23-06-2017


Share on: