Van Gunst overgenomen door NIVO NOORD

Per vandaag is het bedrijf Van Gunst Asbestsanering uit Bolsward overgenomen door NIVO NOORD te Leeuwarden. Asbestsanering wordt de vierde pijler van NIVO NOORD, naast het bestaande dienstenpakket van facilitaire dienstverlening, specialistische reiniging en calamiteitendiensten.

"Er zijn veel overeenkomsten tussen beide bedrijven. Zowel NIVO NOORD als Van Gunst Asbestsanering werkt actief aan een gezonde leef- en werkomgeving. Beide bedrijven hebben de thema’s veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Het is de visie die ons verbindt. We hebben dezelfde denkwijze over duurzaamheid, personeelsbeleid en de toekomst”, aldus directeur-eigenaar van NIVO NOORD Annette van der Meulen. 

“Dit is een geweldige stap voor NIVO NOORD”, vertelt Van der Meulen. “Het sluit naadloos aan op onze reeds brede dienstverlening. Van oorsprong is NIVO NOORD gericht op (kantoor)schoonmaak. Omdat we al jaren een totaalleverancier zijn, inclusief afvalmanagement en onderhoud, is de naam facilitaire dienstverlening passender. Naast de facilitaire dienstverlening verzorgt NIVO NOORD tevens specialistische reiniging, zoals bijvoorbeeld glasbewassing en gevelreiniging. Onze calamiteitendiensten zorgen voor een oplossing na brand-, roet- en waterschade. Met asbestsanering maken we ons aanbod compleet. We willen graag 1 loket zijn voor onze opdrachtgevers."

Van Gunst Asbestsanering saneert jaarlijks direct en indirect zo’n 3000 wooneenheden voor diverse woningcorporaties en vastgoedbeheerders. Van Gunst heeft onder meer een licentie voor het gebruik van een vernieuwende innovatieve saneringsmethode ‘Mini Containment’. Deze methode is sneller, praktischer en minder belastend voor het milieu. De bewoner kan tijdens de asbestsanering gewoon in de woning aanwezig kan blijven. 

NIVO NOORD opereert in Noord Nederland en heeft vestigingen in Leeuwarden, Zwolle en Groningen en biedt werk aan ruim 1000 medewerkers. In 2017 bestaat het bedrijf 25 jaar. 

Foto: Het contract wordt onder toeziend oog van de notaris getekend, met zittend van links naar rechts: Wiebe van der Meulen, Annette van der Meulen, Pytrik Meindertsma-van Gunst en Rients van Gunst
Bron: NIVO NOORD
Geplaatst op 01-06-2017


Share on: