Van Ameyde wint Assurantie Hockey

Het team van Van Ameyde heeft afgelopen vrijdag het, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, door Young InSurance georganiseerde Assurantie Hockey Toernooi gewonnen. Daarmee herhaalde dit team het sportieve succes van 2014, in welk jaar ook beslag werd gelegd op toernooizege.

Aan het Assurantie Hockey Toernooi 2017 namen in totaal twaalf teams deel, waaronder enkele combinatieteams. Naast winnaar Van Ameyde waren de deelnemende teams: VNAB, HDI, Markel (de winnaar van 2013), Marsh (de winnaar van 2015), Van Traa, Crawford & Company en Kennedy van der Laan, Allianz & Euler Hermes, AIG, Cunningham Lindsey, Concordia de Keizer en a.s.r. De winnaar van 2016, Schouten Zekerheid, was niet van de partij om de titel te verdedigen. 

Van Ameyde ontving de wisselbokaal uit handen van de voorzitter van Young InSurance, Eelco Wester, die met zijn eigen team, Allianz & Euler Hermes, buiten de prijzen viel. De bokaal voor de tweede prijs reikte Wester uit aan Markel, voor het brons aan Marsh. 

De spannende finale werd door Van Ameyde met 1-0 gewonnen van de andere favoriet Markel. Marsh legde uiteindelijk beslag op het brons na winst in de troostfinale. Marsh strandde na een zinderende strafballenserie tegen Markel in de halve finales en kon daarmee geen vervolg geven aan de succesvolle editie twee jaar geleden. "De top vier werd gecompleteerd door Van Traa Advocaten en daarmee was de top vier dit jaar een voorspelbare, doordat Schouten Zekerheid niet in staat was de titel van 2016 te verdedigen", aldus de organisator Young InSurance. Het Assurantie Hockeytoernooi vierde haar vijfde verjaardag in de nieuwe opzet. Daar waar het toernooi jarenlang een begrip was in verzekeringsland heeft, na enkele jaren van stilte, Young InSurance de organisatie op zich genomen en het toernooi in een nieuwe jasje gestoken. Het toernooi wordt jaarlijks gehouden op Hockeyclub Leonidas te Rotterdam op een vrijdag in juni.

Alle twaalf teams en supporters werden tijdens de AHT 2017 editie verwelkomd met een gezamenlijke lunch en de dag werd afgesloten met een borrel en uitgebreide barbecue, waarna het door de gunstige weersomstandigheden en de huis-dj nog lang gezellig bleef op Leonidas.

Einduitslag AHT 2017:
1. Van Ameyde
2. Markel
3. Marsh
4. Van Traa
5. AIG / Condordia de Keizer (onbeslist)
7. ASR
8. VNAB
9. Cunningham Lindsey
10. Allianz & Euler Hermes
11. Crawford & Kennedy van der Laan
12.  HDI 

Zie ook deze foto.
Bron: Young Insurance
Geplaatst op 14-06-2017


Share on: