Troostwijk gaat op expansiepad voor Tinsa

Het Spaanse taxatiebureau Tinsa Group heeft vorige maand de Troostwijk Groep overgenomen. Daarmee vallen alle activiteiten van Troostwijk Groep nu onder de Tinsa Group. Dat zijn taxatie-, expertise- en real estate activiteiten. De Nederlandse vennootschappen van Troostwijk Groep blijven ongewijzigd onder de huidige merknamen actief in de markt, te weten Troostwijk Taxaties, Troostwijk Expertises, Troostwijk Real Estate en Apresa.

Voor Troostwijk betekent de nieuwe situatie naast een bredere basis voor groei in de thuismarkt, een versterking van haar internationale mogelijkheden. Tinsa zet hiermee een volgende stap in de uitbouw van haar internationale taxatienetwerk. De combinatie van Tinsa bedrijven in Europa en Latijns Amerika heeft een omzet van 120 miljoen euro, inclusief de ongeveer 20 miljoen euro omzet van de Troostwijk Groep. De Troostwijk Groep heeft bovendien verschillende minderheidsbelangen in buitenlandse bedrijven, te weten in België: Troostwijk-Roux Expertises cvba; in Frankrijk: Cabinet Roux S.A.; Cabinet Roux St. Martin S.A.; in Italië: Roux Italia Srl; in Spanje: Intervalor Consulting Group, S.A. De verkoop van de Troostwijk Groep aan Tinsa is inclusief deze minderheidsbelangen. 
De Troostwijk Groep is lid van het internationale netwerk ArcaLaudis Ltd. Het veilingbedrijf Troostwijk staat sinds 1997 geheel los van de Troostwijk Groep. 
 
De gebroeders Wiebe en Ad Westerhof waren gezamenlijk honderd procent eigenaar van de Troostwijk Groep en waren beiden CEO van de Troostwijk Groep. Wiebe Westerhof (54) blijft aan als CEO. Ad Westerhof (65) treedt terug als CEO, maar zal nog geruime tijd de ontwikkelingen van Troostwijk Groep blijven ondersteunen. Het management blijft verder ongewijzigd, hetgeen zowel geldt voor de groepsdirectie waarin ing. Marcel de Boer managing director is als voor de directies van de verschillende werkmaatschappijen. 

Troostwijk Groep is een bedrijf met een lange geschiedenis. Het bedrijf bestaat 87 jaar en werd opgericht als veilingbedrijf in Den Bosch door Simon Isaac Troostwijk. Troostwijk Taxaties richt zich op zowel verzekeringstaxaties als bedrijfseconomische taxaties. Met Troostwijk Expertises biedt het bedrijf diensten als contra-expert. Met Troostwijk Real Estate vervult Troostwijk de rol van onafhankelijke vastgoedadviseur. Apresa houdt zich bezig met taxaties van kunst, antiek en kostbaarheden. Troostwijk Groep telt ruim 160 medewerkers en heeft in Nederland vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. 

Tinsa is werkzaam in meer dan 25 landen en heeft vestigingen in onder meer Spanje, Portugal, Argentinië, Chili, Colombia, Ecuador, Mexico, Peru en (sinds 22 mei jl.) Nederland. Voor Tinsa is de overname van de Troostwijk Groep de eerste stap in de expansie in het noordwesten van Europa. Wiebe Westerhof zal zich als CEO van de Trooswijk Groep en als lid van de internationale directie van Tinsa actief gaan inzetten voor die expansie. "Daarbij kan gedacht worden aan overnames buiten eigen land, maar evenzeer aan overnames binnen Nederland. Dat dienen vanuit de huidige activiteiten bezien logische overnames te zijn die in het verlengde liggen én die iets toevoegen en kunnen zowel verzekeringsgerelateerde activiteiten betreffen als bedrijseconomisch vastgoedgerelateerde activiteiten", aldus Wiebe Westerhof. 
Bron: Troostwijk Groep
Geplaatst op 07-06-2017


Share on: