Prepaid autoverzekering Bundelz

Nationale-Nederlanden en Vodafone zijn met een proef gestart met een prepaid autoverzekering: Bundelz. De autoverzekerde koopt met een bundel van 50 euro een WA-dekking voor 1000 kilometer.

Daarmee richt verzekeraar Nationale-Nederlanden zich op de 'af&toe-rijder'. Het profiel daarvan is: een autobezitter die zijn auto voornamelijk gebruikt voor korte ritten. Gemiddeld rijdt hij niet meer dan 100 kilometer per week en jaarlijks niet meer dan 7500 kilometer. 
 
De autobezitter koopt met Bundelz voor 50 euro een WA-bundel of voor 70 euro een WA Casco-bundel. Met een bundel is de auto voor 1000 kilometer verzekerd. Een ‘slimme stekker’ in de auto (stekker van Vodafone) houdt de gereden kilometers bij. Als de limiet in zicht is, ontvangt de verzekerde een bericht en wordt de bundel automatisch verlengd. Zo rijdt hij niet onverzekerd rond. Een bundel is 1 jaar geldig, daarna vervallen de kilometers die niet gebruikt zijn. 
 
Vodafone brengt expertise en service op het gebied van Internet of Things en prepaid in. Volmachtbedrijf Intrasurance verzorgt de verzekeringsadministratie. 
 
Tot juli 2018 wordt Bundelz getest en kunnen geïnteresseerden zich via de website van Bundelz (www.bundelz.nl) opgeven om deel te nemen aan de proefperiode. Deelnemers in de proefperiode betalen voor de bundel die ze kopen, ze zijn dan ook daadwerkelijk verzekerd, ook al wordt het een 'proef' genoemd. Als de proef succesvol is, brengt Nationale-Nederlanden Bundelz medio 2018 op de markt.  
Bron: NN Group
Geplaatst op 29-06-2017


Share on: