Genomineerden Dave Bebelaar Award

Op 29 juni aanstaande viert Duurzaam Repareren haar vijfjarige bestaan. Tijdens deze lustrumbijeenkomst kiest het publiek de winnaar van de duurzaamheidsaward in de automotive, de Dave Bebelaar Award.

Deze award is vernoemd naar de oud-directeur van Auto Recycling Nederland en groot voorvechter van duurzaamheid in de automotive sector. "Het is niet alleen de enige duurzaamheids award maar is ook de enige publieksprijs die de branche rijk is", aldus Duurzaam Repareren. Het op 29 juni aanwezige publiek, dat de winnaar middels stembriefjes aanwijst, stamt traditiegetrouw uit diverse branches zoals de automotive-, schadeherstel-, verzekerings- en leasebranche. Op de website van Duurzaam Repareren worden de genomineerden alvast gepresenteerd door middel van een promotiefilmpje. 

Nieuw dit jaar is, dat ook het niet op de dag zelf aanwezige publiek, de kans krijgt om zijn of haar voorkeur te geven via de stembutton op de website. Deze stemmen worden meegeteld in de einduitslag. De vijf genomineerden van dit jaar zijn: (in willekeurige volgorde)  
  • Roberlo, die als eerste producent een styreenvrije plamuur heeft ontwikkeld. Zoals bekend is styreen zeer schadelijk voor het milieu en de gezondheid van de medewerkers. We spreken dus van een doorbraak.  
  • Makra, die hiermee voor de tweede keer genomineerd is. Nu echter niet met een product maar met een nieuw doseersysteem. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat meer product tot beter resultaat leidt. Dat is uiteraard slecht voor het milieu maar ook voor de kosten.  
  • Allround Automotive Solutions (AAS), dingt mee met het door hen ontwikkelde platform ‘GoedDoen, DoetGoed’. Een platform waarop de AAS-ondernemers de MVO initiatieven kunnen presenteren en delen. 
  • Boa Nova Retail Group, zij ontwikkelden een lijn met ecologische service producten, waarvan zelfs de verpakking biologisch geproduceerd is uit suikerriet. 
  • Laatste genomineerde is Transscope (afbeelding bij dit artikel is video van deze genomineerde). Dit bedrijf ontwikkelde een platform waarin onderwerpen zoals fleetmanagement, carsharing en ritregistraties zijn samengevoegd. Waarmee grote stappen worden gezet met betrekking tot duurzame mobiliteit. 
"Duurzaam Repareren is zeer verheugd dat er ook dit jaar weer kwalitatief hoogstaande genomineerden zijn. Duurzaamheid heeft zich duidelijk verankerd in de automotive sector", aldus Duurzaam Repareren.

De promotiefilmpjes en de stembutton zijn terug te vinden op: https://www.duurzaamrepareren.nl/informatie/dave-bebelaar-duurzaamheid-award/ 
Bron: Duurzaam Repareren
Geplaatst op 09-06-2017


Share on: