Flanderijn aandeelhouder in kredietverzekeraar Mercury

De eind 2016 opgerichte kredietverzekeraar Mercury Trade Credit uit Rotterdam heeft, als strategische stap, een minderheidsbelang van 15% verkocht aan incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn uit Rotterdam.

Naast aandeelhouder, zal Flanderijn als onafhankelijke incassopartner voor klanten van Mercury optreden met als doel het risicoprofiel (beheer en acceptatie) te verbeteren tegen de meest gunstige kredietverzekeringsvoorwaarden. Flanderijn heeft 14 kantoren verspreid over Nederland en België. 

Richard Ariëns, algemeen directeur en oprichter van Mercury, zegt: “We hebben tot op heden een hele gezonde start als nieuwkomer tussen een gevestigde orde van grote internationaal opererende kredietverzekeraars. Naast ons product met niet opzegbare dekking en het feit dat iedere klant zijn eigen acceptant heeft, completeert de actieve betrokkenheid van Flanderijn onze totaalpropositie.”

"Bij de marktintroductie gaf Mercury al aan op basis van innovatieve oplossingen de bestaande marktoligopolie te willen doorbreken dat nog steeds wordt gevormd door een pact van een drietal kredietverzekeraars  Euler Hermes, Atradius en Coface", aldus de kredietverzekeraar, die de start veelbelovend noemt met rond de 20 nieuwe klanten in verschillende sectoren, variërend van MKB tot multinational.

Hans Flanderijn over de investering van diens bedrijf: “Mercury is een echte ‘new kid on the block’ die zich gesteund weet door gerespecteerde internationale partijen als Novae, Tokio Marine en Antares. Het feit dat ze als volmachthouder van Lloyd’s een AA- papier kunnen bieden, geeft dat nog een keer aan. Hun marktpropositie heeft een enorm potentieel en als investeerder is dat een waardevolle uitgangspositie. Organisatorisch gaan we ook samenwerken als de portefeuille van Mercury gaat groeien. Onze infrastructuur met bijna 600 medewerkers is er nu al op ingericht om een deel van het debiteurenbeheer  en claimafhandeling direct op te pakken."

Op de foto (genomen tijdens de Lloyd's marktmiddag) staan Richard Ariëns (links), die jarenlang bij Atradius heeft gewerkt, en Roy Oenen, die hiervoor bij Coface werkte. Deze twee oprichters verzorgen het dagelijks management
 
Bron: Mercury Trade Credit; Flanderijn; Jan Schrijver
Geplaatst op 29-06-2017


Share on: