Eerste drie partijen geveild via Saltrex

Begin 2016 heeft mr. Michael Hajdasinski het bedrijf Saltrex BV opgericht, samen met investeerder Ventures One. Deze startup heeft tot doel online veilingen te bieden aan bedrijfsmatige verkopers en kopers voor schadepartijen en restpartijen. Na ruim een jaar ontwikkelen, werd eind maart 2017 het bedrijf officieel gelanceerd. Recent zijn de eerste partijen verkocht, zo meldt het bedrijf.

Vorige maand wisselde via het online platform een partij IT-equipment van eigenaar. Vorige week werd een partij haver (17220 kilogram) die zich in ons land bevond door middel van de online veiling door de eigenaar ervan verkocht aan een buitenlandse partij. Vandaag loopt de veiling af van een zich in ons land bevindende partij cacaobonen (18.38 MT) (foto). Naar zeggen van Saltrex zijn er de komende weken nieuwe veilingen te verwachten.

Het platform wil een transparante en toepasselijke oplossing bieden voor verzekeraars en hun verzekerden, goederenexperts, rederijen en handelaren, die regelmatig met schade- en restpartijen te maken hebben. “Saltrex brengt de verkopers en kopers van over heel de wereld bij elkaar, waardoor lokale partijen toegang krijgen tot een wereldwijde markt. Dit allemaal in een beschermde, transparante en veilige omgeving. Wereldwijde gebruikers kunnen direct met elkaar in contact komen en snel, direct en veilig met elkaar handelen. De high- end beveiligde en compliant omgeving biedt de kopers en verkopers de veiligheid van het handelen en vervolgens zorgt de beveiligde escrow-omgeving voor een veilige en makkelijke manier van betalen zowel voor kopers als verkopers”, aldus het bedrijf. Saltrex faciliteert veilingen voor goederen zoals bijvoorbeeld rijst, olie, cacaobonen en transformatoren. 

Inschrijving voor Saltrex is gratis en vereist een eenmalige registratie. Door middel van een persoonlijk dashboard en een mobiele app, ontvangen de gebruikers real-time updates over de goederen van hun interesse. Service partners zijn onder meer Dun & Bradstreet (B2B verificatie en sanctie checks), Jumio (ID verificatie) en ICEPAY (escrow agent). 

Michael Hajdasinski studeerde rechten in Leiden. Van 2001 tot en met 2015 werkte hij bij het in Rotterdam gevestigde Van Traa Advocaten, waarvan de laatste zeven jaar als partner. Als advocaat had hij een specialisatie in transportrecht. Bij Saltrex zijn inmiddels 4 medewerkers in vaste dienst.  

De website van het bedrijf.

Update 21-6-2016: de partij cacaobonen is inmiddels verkocht

 
Bron: Saltrex B.V.
Geplaatst op 20-06-2017


Share on: