Bureau DFO brengt Wft Jaarboek uit

Bureau DFO heeft het ‘Wft Jaarboek 2017’ uitgebracht. In dit boek wordt voor ondernemers in de financiële branche vanuit een praktische insteek een overzicht gegeven van de voor hen geldende toezichtswetgeving. Bureau DFO wil jaarlijks een nieuwe editie van dit boek uitgeven.

De Wft (Wet op het financieel toezicht) bestond op 1 januari 2017 tien jaar. De wet was het uitvloeisel van de Wfd (Wet financiële dienstverlening). “De vele aanpassingen in Wft, BGfo (Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen) en aanverwante wet- en regelgeving die sindsdien werden doorgevoerd, maken het voor veel ondernemers in de financiële dienstverlening niet gemakkelijk om in kaart te hebben waar ze nu precies aan moeten voldoen. Omdat simpelweg het overzicht ontbreekt”, schrijft Bureau DFO. Het bureau uit Hoevelaken, dat voorheen bekend stond als Bureau D & O, speelt hierop in met de uitgave van een nieuw boek:  ‘Wft Jaarboek 2017, Praktische vertaling van de toezichtswetgeving voor de financiële dienstverlener’. “Bureau DFO hoopt de, met name kleine ondernemers in de financiële branche een dienst te bewijzen door de actuele stand van de toezichtswetgeving vanuit een praktische insteek te vertalen naar behapbare stukjes informatie. Daarbij is de ambitie neergelegd om deze uitgave ieder jaar te actualiseren, zodat altijd een actueel naslagwerk beschikbaar is voor ondernemers die daar behoefte aan hebben”, aldus het bureau. 

Waar we van uitgevers in de juridische hoek veelal dergelijke boeken voorgeschoteld hebben gekregen, die feitelijk niet meer zijn dan een verzameling van relevante wetteksten, is dit boek niet zo’n verzameling. Het is een prettig leesbaar boek, waarin de relevante onderwerpen aan bod komen en met casussen worden verduidelijkt en waarin concrete adviezen worden gegeven. Het boek start met een overzicht van de ontwikkelingen in 2016, waarna per hoofdstuk ingedeeld de volgende  onderwerpen aan bod komen: Vergunning; Betrouwbaarheid, Vakbekwaamheid; Informatieverstrekking; Adviseren; Bemiddelen; Nazorg; Beloning; Beheerste en integere bedrijfsvoering. 

Het 335 pagina’s tellende boek kost 59,00 euro (exclusief btw en verzendkosten). De aanschaf van het boek is inclusief toegang tot een besloten webpagina met daarop links naar een zestigtal documenten die nuttig zijn voor de inrichting van de compliance van assurantiebedrijven. Bovendien kan gebruikgemaakt worden van de Wft-helpdesk van Bureau DFO voor algemene vragen over de toezichtswetgeving. 

Foto: ​mr. Jurjen Oosterbaan Martinius, algemeen directeur Bureau DFO
Jan Schrijver
Geplaatst op 07-06-2017


Share on: