Aantal faillissementen in mei gestegen

Het aantal failliet verklaarde bedrijven (exclusief eenmanszaken) is gestegen. In mei 2017 zijn er 17 bedrijven meer failliet verklaard dan in april, meldt het CBS. Het aantal faillissementen in april was echter het laagste in ruim 9 jaar. In mei steeg het aantal faillissementen vooral in de branches industrie, handel en informatie en communicatie.

Er zijn afgelopen maand 318 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Daarvan maakte de bedrijfstak handel met 55 het grootste deel uit, gevolgd door financiële instellingen met 47 teloorgangen. In de bouw gingen er 37 bedrijven ten onder. In het onderdeel 'Specialistische zakelijke diensten (o.m. advisering en onderzoek)' vielen 33 deconfitures te melden. 30 industriële bedrijven eindigden vorige maand failliet. De tak 'Vervoer & opslag' noteerde 21 faillissementen. In de tak 'Verhuur; overige zakelijke diensten' lag het aantal bankroets op 19, evenveel als in de tak 'Informatie & communicatie'. In de horeca gingen 14 bedrijven failliet. 

In de eerste vijf maanden van 2017 zijn er ongeveer een kwart minder bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode van 2016.
Bron: CBS
Geplaatst op 14-06-2017


Share on: