Zijn we klaar voor cyberrisico's?

Ons land heeft online-veiligheid hoog op de nationale agenda staan. Zo wordt volgende week in Den Haag één van de grootste internationale cybersecurity conferenties gehouden, de One Conference op 16 en 17 mei 2017 in het World Forum (foto). Het congres wordt geopend door minister Kamp (EZ) en staatssecretaris Dijkhoff (V&J).

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het Ministerie van Veiligheid & Justitie en het Ministerie van Economische Zaken organiseren deze editie met het thema ‘We are all connected’. Tijdens verschillende sessies zullen circa zestig binnen- en buitenlandse experts vanuit bedrijfsleven, wetenschap en de cyberveiligheid ingaan op actuele en verschillende onderwerpen zoals de economische kansen die digitalisering biedt en op de dreigingen die er zijn op het terrein van cybersecurity. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn de aankomende Europese cybersecuritystrategie, cybersecurity in de zorgsector (medical devices) en de ethische aspecten van cybersecurity. Ingegaan wordt op cybercrime, Internet of Things (IoT) en (nieuwe) technische kwetsbaarheden. Verder wordt door het Potomac Institute for Policy Studies de ‘Cyber Readiness Index Netherlands’ gepresenteerd. Het instituut heeft een methode ontwikkeld om te meten of en in hoeverre een land voorbereid is op cyberrisico’s.

Gedurende de twee dagen spreken experts als Mikko Hypponen (F-Secure), Ciaran Martin (NCSC-UK), Herna Verhagen (PostNL), Michael Waksman (Jetico), Reuben Paul (CyberShaolin), Rob Bertholee (AIVD), Daniel Castro (ITIF), Marcel Veening (Divitel & Secure Software Alliance), Saket Modi (Lucideus Tech) en Joshua Corman (I am the Cavalry & Atlantic Council).

Meer informatie op deze webpagina 
Bron: Rijksoverheid
Geplaatst op 10-05-2017


Share on: