VRT: de waarde van waarneming

Op donderdag 1 juni aanstaande vindt in het Hilton Royal Parc Hotel te Soestduinen het jaarlijkse VRT Symposium plaats. Het evenement is bedoeld voor alle aangesloten taxateurs. Dit jaar is het thema ‘de waarde van waarneming’.

De bijeenkomst beging om 14.00 uur. Dagvoorzitter is Jim van der Meer Mohrn (foto), bestuurslid voor de sector Kunst & Antiek. Als kunsthistoricus heeft hij een lange staat van dienst als taxateur en inmiddels is hij zelfstandig opererend ‘Fine Art Consultant’. Jim is tevens docent bij de Nyenrode New Business School en hij is te zien als taxateur bij het TV-programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’.
Voorzitter van de VRT is Jorden de Boer, die werkzaam is als executive director bij Aon Risk Solutions. Tevens vervult hij een bestuursfunctie bij branche-organisaties VNAB en Adfiz.

Na de opening van het symposium, volgt een lezing door professor Edward Haan. Na de pauze staat vervolgens een interactieve workshop op het programma waarin Matthew Schouten het geheugen traint. Na afloop van het inhoudelijke deel wordt de bijeenkomst afgesloten met een borrel.

Lezing
Een goede waarneming is voor taxateurs zeer belangrijk en vormt een wezenlijk onderdeel van de dagelijkse beroepspraktijk. Zonder waarneming geen taxatierapport. Goed waarnemen is ontzettend belangrijk voor taxateurs. Neuropsycholoog professor Edward de Haan doet onderzoek naar het functioneren van het brein en zijn persoonlijke ambitie bestaat uit de ontwikkeling van een gedetailleerde beschrijving van het menselijke visuele brein. Belangrijke vragen hierbij zijn; waarom zie ik de wereld zoals ik hem zie, zie ik de wereld zoals die objectief is, en ben ik mij bewust van de invloed van alle visuele prikkels die mijn observaties en gedrag beïnvloeden.  

Workshop
Matthew Schouten is expert op het gebied van misleiding, observatie, invloed en geheugen. Hij verzorgt trainingen voor politie, medewerkers van inlichtingendiensten, opsporingsambtenaren, leidinggevenden en bedrijfspersoneel. Niets is zo belangrijk als geheugen. Alles wat we weten wordt er door bepaald. Gek eigenlijk dat niemand ons vertelt hoe we ons geheugen moeten gebruiken. Werkgevers bombarderen ons met informatie en instructies. Klanten verwachten dat elke communicatie nauwkeurig wordt opgevolgd. Hoe brengt u orde in de chaos? Tijdens deze workshop wordt u spelenderwijs ingewijd in de mnemotechniek (Engels: mnemonics), een bewezen, praktische aanpak om informatie beter te onthouden; niet voor een paar dagen maar jarenlang. U kunt binnen enkele minuten lange woordenlijsten onthouden (zelfs achterstevoren). Iedereen profiteert van een beter geheugen, binnen en buiten het werk.  

Deelname is kosteloos en uitsluitend bedoeld voor geregistreerde VRT-taxateurs en genodigden vanuit het bestuur.  Deelname aan het Symposium levert VRT-taxateurs 30 opleidingspunten op.  
 

 
Bron: Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs
Geplaatst op 17-05-2017


Share on: