Chapeau: schuimkraag van twee vingers hoog

De 'NARIM Chapeau' award is uitgereikt aan Eric Bloem. Dat gebeurde gisteren tijdens het NARIM Congres in Den Haag. Hij ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet en voor zijn betrokkenheid bij de professionalisering van het vak en van NARIM als beroepsorganisatie. Op 1 juli aanstaande gaat Eric met pensioen na een carrière van meer dan 39 jaar bij Heineken.

Eric is een van de mensen die 21 jaar geleden het fundament hebben gelegd onder NARIM als beroepsorganisatie van Risk & Insurance Managers. Voorzitter Annemarie Schouw bij de uitreiking: "Eric heeft zich vanaf het begin met groot enthousiasme, eigenwijs op eigen wijze, ingezet voor de ontwikkeling van het vak, onze beroepsgroep en NARIM als vertegenwoodiger van de professionals die als Risk & Insurance Managers werkzaam zijn. Om Eric te typeren, en ik doe dat in voetbaltermen: niet de spits maar een echte teamspeler. Iemand met bijzondere verdiensten, onder meer voor de vakgroep Captives die mede op zijn initiatief is ontstaan. Vandaar de terechte toekenning van de NARIM Chapeau."

Eric Bloem kreeg bij de uitreiking een vers getapt glas Heineken aangereikt. Eric: "Geen idee waar het 21 jaar geleden bij het ontstaan van NARIM allemaal toe zou leiden. In een vereniging is altijd heel veel te doen en altijd een gebrek aan vrijwilligers, en toch gaat het goed met het NARIM. Dat is knap, dat is ook een compliment aan jou Annemarie." Bloem vervolgde: "Als je in vogelvlucht terugkijkt, dan is het vak van Risk & Insurance Management enorm geprofessionaliseerd en heeft NARIM als vertegenwoordiger van de beroepsgroep een belangrijke positie verworven. Dat geldt ook voor het NARIM Congres als podium en ontmoetingsplaats voor de hele markt. Als je elkaar niet op deze manier kunt ontmoeten, kun je ook geen zaken doen. Proost." Eric Bloem hief het glas helder Heineken op de honderden aanwezigen in zaal die nog even geduld moesten hebben, voor het netwerken onder het genot van een hapje en een drankje zou beginnen. 
Jan Schrijver
Geplaatst op 19-05-2017


Share on: