Automobilist rijdt liftschacht parkeergarage in

Een auto die ondersteboven in een liftschacht van een parkeergarage belandt. Het gebeurde eerder dit jaar in Oosterwolde. Een automobiliste reeds dwars door een gesloten roldeur. Omdat de autolift beneden stond, duikelde ze met het voertuig voorover. Het duurde enige tijd voordat de brandweer de vrouw uit haar benarde positie kon bevrijden. Dit schadegeval is onderwerp van het webinar ‘De auto die in de liftschacht reed’.

Dit gratis te volgen webinar wordt door NIBE-SVV live uitgezonden maandagavond 29 mei van 20.30 tot 21.15 uur. Mr. Dik van Velzen, hoofdredacteur van de Beursbengel en senior programmamanager bij NIBE-SVV, belicht in dit internet-seminar uitgaande van verschillende scenario’s de mogelijke verzekeringsvragen die deze casus interessant maken.

Hoe kan een automobilist bij een gesloten roldeur toch de liftschacht inrijden? Zo’n deur is er juist om te voorkomen dat zoiets gebeurt. Is hier sprake van een constructiefout? Aangezien de autolift onderdeel is van een appartementencomplex, lijkt het er in ieder geval op dat de eigenaar van het complex aansprakelijk is: risicoaansprakelijkheid voor schade door opstallen. Dat neemt niet weg dat er ook sprake is van eigen schuld aan de kant van de bestuurster. Zij had natuurlijk vóór de roldeur moeten stoppen. Hoe kan deze complexe casus worden opgelost? Zie hier voor een afbeelding.

Programma webinar
•Risicoaansprakelijkheid gebrekkige opstallen
•Relatie met hangmatarrest
•Gebouwenverzekering en aansprakelijkheidsverzekering VvE
•Beperking recht van subrogatie 

Vorig jaar is NIBE-SVV van start gegaan met de webinarreeks ‘Focus op Vakmanschap’. "Met gemiddeld 1130 views per webinar en een gemiddelde waardering van 8,3 mogen we spreken van een groot succes. Daarom zetten we deze reeks dit jaar voort", aldus de onderwijsinstelling. 
  
U kunt zich via deze link aanmelden voor het webinar.
 
Bronnen: NIBE-SVV; NOS
Geplaatst op 23-05-2017


Share on: