Adfiz-scores ingebouwd in MoneyView

Sinds deze week maken de scores van het Adfiz Prestatie Onderzoek onderdeel uit van de vergelijkingspakketten MoneyView Advisa en MoneyView Selector. In één getal is samengevat hoe het intermediair de prestaties van de betreffende verzekeraar waardeert.

Als de adviseur met zijn muis op die score gaat staan, krijgt hij een overzicht van de scores op deelterreinen, zoals foutloosheid van de polisopmaak, snelheid van de administratie en klantgerichtheid bij claims. Hiermee heeft de adviseur deze, voor hem en zijn klant belangrijke informatie voorhanden als hij een productvergelijking opstelt. MoneyView-directeur Pepijn van Kleef: “Hier is door onze klanten vaak om gevraagd. Naast prijs en harde productkenmerken is voor hen ook de performance van een verzekeraar van belang. Met het opnemen van de scores van het Adfiz Prestatie Onderzoek in onze productvergelijkers hebben we hier een uitstekende oplossing voor gevonden.” 

De scores worden wekelijks ververst. Zo heeft de adviseur een actueel inzicht in de waardering van de diverse aspecten van dienstverlening van verzekeraars. “Sinds we vorig jaar zijn overgestapt van één keer per jaar naar doorlopend meten, zien we dat de actualiteit en dus bruikbaarheid van de scores is toegenomen” zegt Enno Wiertsema, directeur van Adfiz. Gebruikers van de vergelijkers van MoneyView kunnen ook zelf hun waardering geven aan de verzekeraars in het Adfiz Prestatie Onderzoek. “Graag zelfs”, zo benadrukt Wiertsema. “We doen dit niet alleen voor of met de leden van Adfiz. We hopen dat de hele branche het gaat gebruiken en er transparanter door zal worden.” 

Een gratis, volledig werkende demoversie van MoneyView Advisa en MoneyView Selector is te vinden op moneyview.nl/adviseurs.

Sinds jaren worden awards uitgereikt aan verzekeraars naar aanleiding van het Adfiz-onderzoek. Op de foto Bernardo Walta (links) van de Goudse en Cas Verhage van Nh1816 (rechts) met in hun midden Adfiz-voorzitter Wim Heeres, na uitreiking van de Adfiz-awards januari jl.
Bronnen: MoneyView; Adfiz
Geplaatst op 17-05-2017


Share on: