Van Engelenburg van RGN naar MainPlus

Gerard van Engelenburg vertrekt per 1 juni aanstaande als directeur van de Reconditioneringsgroep Nederland (RGN), het landelijke samenwerkingsverband van vijf regionale reconditioneringsbedrijven met 13 vestigingen. Hij treedt per gelijke datum in dienst bij MainPlus in Rijswijk.

Gerard van Engelenburg heeft de afgelopen zes jaar als directeur gefungeerd. "In die periode is RGN uitgegroeid tot een van de grotere spelers op de reconditioneringsmarkt in Nederland met een groeiend aantal opdrachtgevers bij verzekeraars, volmacht- en intermediairbedrijven en het bedrijfsleven." Van Engelenburg: “Ik heb zes jaar met heel veel plezier gewerkt bij RGN. Een periode waarin samen met de aangesloten ondernemers en adviseur Niek Weel veel is bereikt. Er staat nu een krachtige organisatie met een prima backoffice en het aanzien binnen de markten waarin we opereren is gegroeid. Een mooi moment om het stokje over te dragen. Bovendien was ik na zes jaar aan een nieuwe uitdaging toe.” Zijn functie van directeur zal worden overgenomen door Niek Weel, de voormalig NIVRE-directeur/voorzitter, die al vele jaren als voorzitter van de RvC en adviseur aan RGN verbonden is. 
 
MainPlus is een veertig medewerkers tellende organisatie die sinds 2011 actief is op het gebied van vastgoedonderhoud en -beheer. Sinds vorig jaar heeft MainPlus ook een onderdeel Schadeherstel, dat voor opdrachtgevers het schadeherstel regisseert. Van Engelenburg gaat bij MainPlus leiding geven aan die afdeling. Eerder dit jaar was al besloten dat RGN en MainPlus op dit vlak met elkaar zullen gaan samenwerken. MainPlus Schadeherstel (MPS) kondigde reeds aan dat Delta Lloyd NV (OHRA, Delta Lloyd en ABN Amro Verzekeringen) van de diensten van MPS gebruikmaken voor schadeherstel in natura. "Het doel van de samenwerking is om in het proces van schadeherstel de klanttevredenheid en de kwaliteit van het herstel te verbeteren door het proces te optimaliseren. MPS voert voor Delta Lloyd de regie op de organisatie en uitvoering van schadeherstel in natura", aldus MPS.
Bronnen: RGN, MPS
Geplaatst op 10-04-2017