Uitbreiding cyberincident-netwerk Cunningham Lindsey

Cunningham Lindsey heeft het Nederlands cyberincident-netwerk, de ‘Cyber Incident Hub', uitgebreid met vijf nieuwe partners: CMS, Crion, Digital Investigation, Dirkzwager en Edelman.

De ‘Cyber Incident Hub' biedt specialistische ondersteuning aan verzekeraars en hun klanten, die het slachtoffer van een cyberaanval geworden zijn. De ondersteuning kan betrekking hebben op het herstellen of opnieuw opstarten van de bedrijfsactiviteiten, forensisch onderzoek naar de herkomst van de aanval, reputatiemanagement en (juridische) ondersteuning bij de afhandeling van fraude en aansprakelijkheid.
 
Met het netwerk biedt Cunningham Lindsey ook preventieve diensten, die ontwikkeld zijn om de kans op een cyberaanval te voorkomen of de impact van een aanval te beperken. In de visie van Cunningham Lindsey is het van doorslaggevend belang, dat er met name ook op directieniveau voldoende awareness voor cyberrisico's gecreëerd wordt en dat organisaties voldoende aandacht hebben voor beperking van de kwetsbaarheid en de potentiële gevolgen van een aanval.
 
De vijf nieuwe partners in het netwerk zijn: het internationale advocatenkantoor CMS; Crion, centrum voor crisisondersteuning; het forensisch cybersecuritybedrijf Digital Investigation; het Nederlandse advocatenkantoor Dirkzwager en het internationale communicatiebureau Edelman. "Dankzij deze combinatie van expertise biedt Cunningham Lindsey een one-stop-shop waar klanten terecht kunnen voor diensten met betrekking tot claims, kosten en continuïteit in het geval van cyberincidenten of hacks", aldus het bedrijf. Hans Glaudemans, manager Liability en leider van het Cyberteam bij Cunningham Lindsey Nederland: "Cyberaanvallen zijn een van de grootste bedreigingen, waarmee het Nederlandse bedrijfsleven tegenwoordig geconfronteerd wordt. Of het nu de beschadiging van de reputatie is, de onderbreking van de bedrijfsactiviteiten of aansprakelijkheid na een datalek; een cyberaanval kan enorme gevolgen hebben voor bedrijven van welke omvang dan ook."
 
"De afgelopen jaren hebben de groei van cloud based computing en de opkomst van cybercriminaliteit de wereldwijde economie naar schatting zo'n 445 miljard dollar gekost. Als een reactie op die toenemende dreiging, hebben we onze Cyber Incident Hub uitgebreid om een end-to-end oplossing te kunnen bieden, die begint met het weer op gang brengen van de normale bedrijfsactiviteiten of de forensische analyse van het datalek tot en met de juridische ondersteuning tijdens de nasleep van de aanval", vervolgt Glaudemans. "We verwachten onze dienstverlening in Europa verder uit te breiden als de nieuwe EU-rechtlijn voor Data Protection volgend jaar van kracht wordt."
Bron: Cunningham Lindsey Nederland
Geplaatst op 26-04-2017