Toegangssystemen voor zelfstandig wonende ouderen

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) besteedt deze maand aandacht aan toegangssystemen voor zelfstandig wonende ouderen. Als ouderen zelf de deur niet meer kunnen openen, dan is een toegangssysteem te overwegen. CCV wijst op het belang van de keuze voor een gecertificeerd systeem. Ouderen, laat u niets aanpraten, ook niet door de eigen kinderen, is het devies.

CCV heeft een artikel geschreven gericht op de consument, dat door bijvoorbeeld media en assurantiekantoren, zonder kosten gebruikt kan worden in publicaties. Daarin is onder meer te lezen: "Laat u niet iets aanpraten wat u niet wilt of wat u weigert te gebruiken, ook niet door bezorgde, welwillende kinderen. Neem de tijd om een keuze te maken en houdt tegelijkertijd het onderwerp wel bespreekbaar. Leg ook zeker geen sleutel meer onder de deurmat."

Ingegaan wordt in het artikel op de mechanische en elektronische varianten en de certificering ervan."Er zijn verschillende gecertificeerde producten en systemen te koop. Maar er komen ook nog steeds mechanische producten en elektronische systemen op de markt die (vaak nog) niet gecertificeerd zijn. Belangrijk is dus om u goed te laten adviseren door een erkend beveiligingsbedrijf en de SKG-certificatie te controleren. Zo’n expert weet ook hoe de rest van de deur en eventueel glas daarin beveiligd moet worden."

Vrij te gebruiken artikelen van het CCV zijn hier te vinden.
Bron: Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid
Geplaatst op 06-04-2017