SuperGarant neemt 'vreemde eend' VSP Risk over

​SuperGarant neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 VSP Risk over. Hierdoor ontstaat een intermediair met bijna vijftig medewerkers. Daarvan is een dozijn afkomstig van de overgenomen partij.

SuperGarant werd afgelopen zomer overgenomen door ASR Nederland. VSP Risk is onderdeel van Van Spaendonck Services. VSP Risk en SuperGarant werken al een aantal jaar samen. SuperGarant heeft net als VSP Risk samenwerkingsverbanden met verschillende brancheorganisaties. De werkwijzen komen in belangrijke mate overeen. "Het was daarom een logische stap om de krachten te bundelen", vinden Guus Mineur (foto), algemeen directeur van SuperGarant, en Ruud van Leeuwen en Eric Snels, directie van Van Spaendonck Services.

SuperGarant is ruim 30 jaar actief als intermediair en volmachtbedrijf en is uitgegroeid tot een verzekeringsspecialist met speciaal op het detailhandelsegment gerichte schade- en inkomensverzekeringen en aanverwante verzuim- en arbodienstverlening. SuperGarant werkt nauw samen met MKB-brancheorganisaties en heeft rechtstreeks contact met franchise- en inkooporganisaties. Ook VSP Risk richt zich als intermediair op het MKB en werkt met diverse  brancheorganisaties nauw samen, waarbij dienstverlening wordt aangeboden uit naam van brancheorganisaties.

Ruud van Leeuwen: “VSP Risk was, als onafhankelijk intermediair, enigszins een vreemde eend in de bijt binnen Van Spaendonck Services, dat met name gericht is op salaris- en personeelsadministratie en online verzekeringen via Loket.nl. Uiteraard blijft Van Spaendonck vanuit deze disciplines de samenwerking met diverse brancheorganisaties voortzetten. Met de nieuwe eigenaar SuperGarant wordt voor VSP Risk en zijn medewerkers een nieuw perspectief geboden. En kunnen zij de werkzaamheden richting de toekomst verder uitbreiden.” Guus Mineur, algemeen directeur van SuperGarant: “De koop van VSP Risk is een logische keuze. Zelden kom je een partij tegen die qua marktbenadering zo goed aansluit bij SuperGarant als VSP Risk. Ons motto ‘Samenwerken aan een gezonde branche’ wordt door VSP Risk en zijn medewerkers ondersteund en uitgedragen. Ik heb veel vertrouwen in onze samenwerking en verwacht dat wij met deze aankoop onze positie in de MKB-markt en dan met name binnen branches verder hebben verstevigd. De komende tijd zal gericht zijn op het verder uitbouwen van de dienstverlening voor de leden van de branches.”

Alle twaalf medewerkers van VSP Risk komen in dienst van SuperGarant. De kantoren van VSP Risk in Tilburg en Houten zijn inmiddels gesloten en de activiteiten en de medewerkers zijn verhuisd naar het kantoor van SuperGarant in Leidschendam. De VSP Risk-vestiging in Groningen gaat ongewijzigd verder. 
 
Bronnen: SuperGarant; Van Spaendonck Services
Geplaatst op 24-04-2017