Reaal Dier & Zorg verzekert panda's

In Nederland en met name in de omgeving van Rhenen ontstaat een ware panda-hype. Dierentuin Ouwehand is erin geslaagd twee panda's als nieuwe bewoners in het park te krijgen. Reaal Dier & Zorg zorgt voor de transportverzekering van de dieren, die woensdag 12 april in ons land verwacht worden.

"De komst van de panda’s Xing Ya en Wu Wen naar Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door Dier & Zorg, onderdeel van Reaal. Dier & Zorg is de grootste huisdierverzekeraar van Nederland, vanuit die rol heeft zij de transport- en levensverzekering van de reuzenpanda’s op zich genomen. Door de samenwerking met Ouwehands Dierenpark in Rhenen wordt Dier & Zorg in een keer de grootste panda-verzekeraar van Nederland", zo laat de verzekeraar vandaag in een persbericht weten.

Op 12 april landen de twee reuzenpanda’s op Schiphol. Van daaruit gaan Xing Ya en Wu Wen naar hun nieuwe verblijf in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dier & Zorg draagt de transportverzekering van de twee reuzenpanda’s van Chengdu naar Amsterdam en van Amsterdam naar Rhenen. Daarnaast verzorgt Dier & Zorg de levensverzekering van de twee panda’s gedurende hun verblijf in Rhenen. Cynthia Jensma, manager Dier & Zorg: “Wij zijn weliswaar volledig gespecialiseerd in ziektekostenverzekeringen voor honden en katten, maar de komst van de panda’s naar Nederland is zo uniek dat we graag onze verzekeringskennis inzetten om ook Xing Ya en Wu Wen goed te verzekeren.”

Er is overigens heel wat water door de Rijn gegaan, voordat China erin toestemde dat de direntuin in ons land deze bedreigde diersoort mocht gaan binnenhalen. Er is een pandaverblijf gebouwd, dat door de Chinese autoriteiten aanvankelijk werd afgekeurd in verband met een waterval die te veel herrie maakte. Ouwehands is zeker niet de eerste dierentuin in Europa met de panda. Ook in België (Cambron Castreu), Wenen, Schotland, Frankrijk en Spanje zijn panda's. 
Bronnen: Reaal Dier & Zorg, Ouwehand, Pandabeerindierentuin.nl
Geplaatst op 12-04-2017