Noordlease prolongeert Duurzaam Autoleasen

Sinds januari van dit jaar opereert Noordlease onder de vlag van het Japanse Hitachi. Onlangs mocht het bedrijf het certificaat Duurzaam Autoleasen opnieuw in ontvangst nemen.

Gert Veenstra (links op de foto) en Robert Nienhuis (rechts op de foto) houden, ook onder de vlag van Hitachi, de leiding van Noordlease. “Wij maken nu weliswaar deel uit van een mondiaal concern, maar we blijven nationaal en lokaal betrokken", zegt Nienhuis. "Dit betekent dat we blijven ondernemen met oog voor het milieu en de samenleving. Daarom is het voor ons belangrijk dat wij dit bevestigd krijgen door de prolongatie van het certificaat Duurzaam Autoleasen”. 
 
Leasemaatschappijen die dit label dragen hebben onder meer een klimaatneutrale bedrijfsvoering, zorgen voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers en zien erop toe dat bedrijven die werkzaamheden voor hen uitvoeren, zoals autobedrijven en glas- en bandenspecialisten, dit duurzaam doen.  
 
Nienhuis: ”Wij nemen hiermee niet alleen onze eigen verantwoordelijkheid maar vervullen ook een voorbeeldfunctie en roepen ook andere leasemaatschappijen op mee te doen. Het is in het belang van de branche dat we ons ervan bewust zijn, dat duurzame mobiliteit essentieel is. En dat leasemaatschappijen hieraan in belangrijke mate kunnen en dus moeten bijdragen”.  
 
 
Bron: Duurzaam Repareren
Geplaatst op 25-04-2017