Klap kiest voor Openclaims

Klap, en het ertoe behorende volmachtbedrijf Gouda & Bredius, gaat gebruikmaken van het systeem Openclaims voor de afhandeling van autoschades.

"Een succesvolle pilot waarin klanten van Klap via Openclaims werden begeleid bij het afwikkelen van hun schade, vormde de basis voor de verdere samenwerking", zo laat Klap weten. Vanaf mei zullen schades structureel via de nieuwe methodiek worden afgewerkt. 
Klap is een in Amsterdam gevestigde sinds 1854 bestaande assurantiemakelaar, die ook het internetlabel United Insurance voert.

Openclaims is eveneens in Amsterdam gevestigd. Maart 2016 draaide de beta-versie en haalde Openclaims als fintech-startup een half miljoen euro op bij investeerders. "We merken dat er in de markt veel behoefte bestaat aan een klantgerichtere wijze van schadeafwikkeling, waarbij de herstelmarkt de mogelijkheid krijgt zicht te specialiseren en onderscheiden", aldus Lex Orie, algemeen directeur. “Verzekeraars en hun klanten kunnen middels Openclaims kiezen voor de hersteller die echt gespecialiseerd is in de gevraagde reparatie en deze dus efficiënt en vakkundig kan uitvoeren”, zegt Orie. “Herstellers kunnen zich meer gaan specialiseren, en via het platform de juiste klussen binnenhalen. Uiteindelijk krijgt de klant daardoor de beste hersteller, tegen de beste prijs”. Openclaims is een initiatief van Lex Orie (1979) en Stephan Stergiou (1981). Orie was onder meer mede-oprichter van online verzekeraar Onna-onna, Stergiou stond aan de basis van online drukkerij DrukwerkMAX. 
Bronnen: Klap, Openclaims
Geplaatst op 20-04-2017