Centraal Volmachtbedrijf van start met 10 volmachtgevers

Maandag jl. hebben 10 verzekeringsmaatschappijen op Golfcourse The Dutch de samenwerkingsovereenkomst ondertekend met het Centraal Volmachtbedrijf B.V. (CVB), dat begin dit jaar is opgericht. Het tiental is: Allianz, de Amersfoortse, Allianz Global Assistance, Amlin, a.s.r., Avéro Achmea, Bovémij, DAS, de Europese en Reaal. Verzekeraars die binnenkort zullen volgen zijn ARAG, Delta Lloyd en Nationale-Nederlanden.

CVB is opgericht door Patrick Heuts (Heuts Assuradeuren uit Nuth), Marcel van Loon (Van Loon Volmacht uit Dordrecht), Patrick van der Fluit (VDF Verzekeringen uit ’s-Hertogenbosch) en Huub Scharenborg (Procuraat Assuradeuren uit Enschede). "Belangrijkste overweging hiertoe was bundeling van menskracht, ICT- en compliancezaken, maar met behoud van de eigen zelfstandigheid en identiteit als gevolmachtigd agent", aldus de oprichters. De basis voor het CVB werd vastgelegd door middel van een ‘co-volmachtmodel’ dat in samenwerking met mr. Cees de Jong tot stand kwam. “Een uniek model dat voorziet in een gedeelde verantwoordelijkheid van zowel de gevolmachtigde als het centrale volmachtbedrijf. Het feit dat veel andere, vooral huis-volmachtbedrijven, ook behoefte hebben aan een dergelijke constructie, deed ons besluiten het CVB open te stellen voor geïnteresseerde gevolmachtigden. Uiteraard gelden er strikte aanstellingscriteria, om zodoende onze gezamenlijke doelstellingen ook naar de toekomst te kunnen waarborgen. Ons model borgt ook voor de verzekeraar het rendement doordat  zowel volume als diverse cruciale zaken (bijvoorbeeld Normenkader) worden gebundeld. Bovendien biedt het hen kostenefficiënte voordelen.” 

Het bedrijf is gevestigd te Dordrecht. Zie voor meer informatie de website van CVB.

V.l.n.r. op de foto de vier eigenaars/oprichters van CVB: Patrick Heuts, Patrick van der Fluit, Marcel van Loon en Huub Scharenborg
Bron: CVB; foto Raphaël Drent
Geplaatst op 06-04-2017