Voorkom financiële schade bij toepassing NEN 3140

Elektroraad houdt op 14 maart een lezing over de juridische valkuilen bij de manier waarop NEN 3140 wordt toegepast. De jongste jurisprudentie wijst volgens Elektroraad uit dat partijen die overeenkomsten sluiten waar NEN 3140 deel van uitmaakt, een grote kans maken om aansprakelijk gesteld te worden in het geval zich letsel of schade voordoet.

Zowel bedrijven aan vraag- als aanbodzijde van de inspectiemarkt hebben hiermee te maken. Het probleem zit niet zozeer in de norm zelf, maar in de wijze waarop de markt hiermee omgaat. Tijdens de lezing over het 'voorkomen van financiële schade bij toepassing van NEN 3140' zullen drie mensen van Elektroraad uitleg geven over de problematiek. Peter Treffers (algemeen directeur) zal de presentatie leiden. Hij wordt daarbij ondersteund door Bart Wams (directeur van Elektroraad Expertise; foto) en Kars van Houten (jurist bij Elektroraad Expertise). Ook wordt uit de doeken gedaan waarom SCIOS scoop 8 en 9 de rechtszekerheid van haar certificaathouders aantast. 
 
Deze lezing is gericht op directie, management en bedrijfsjuristen van bedrijven en instellingen die werken met NEN 3140. Maximaal aantal deelnemers is 120. De lezing vindt op 14 maart plaats in Hotel Van der Valk Veenendaal, van 8.30 uur tot 12.30 uur. Meer informatie over deze gratis bij te wonen lezing op: www.elektroraad.nl/events
Bron: Elektroraad; Installatie Journaal
Geplaatst op 01-03-2017


Share on: