Schip met eigen bierbrouwerij en ijsbaan

Dit cruiseschip Aida Prima meert regelmatig aan in Rotterdam, en doet eveneens met regelmaat Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge aan. De Titanic valt erbij in het niet, al valt het lengteverschil van zo'n dertig meter nog mee. Stel dat er eens wat zou gebeuren, waar hebben we dan in dit schip - met zelfs een eigen bierbrouwerij en ijsbaan - mee te maken?

Het schip beschikt over vijf buffetrestaurants, gourmetrestaurant, Susushibar, Steakhouse, Tapas bar, Italiaans restaurant en brasserie Brauhaus. Er zijn onder meer zwembaden, een lange glijbaan, jacuzzi, diverse bars en lounges, theater, casino, discotheek, internetruimte, bibliotheek, kinderclub, winkels, spa en een fitness. 

Het cruiseschip heeft 18 dekken, er is plaats voor 3300 passagiers en er zijn 14 soorten hutten. De lengte van het schip is 300 meter, de breedte 37,6 meter en de hoogte is 54 meter. Verder heeft het schip een diepgang van 8 meter. De gemiddelde kruisnelheid van dit schip is 40,744 km per uur. De bemanning bestaat uit 900 personen van verschillende nationaliteiten. De voertaal is over het algemeen Duits. 

Zie voor meer foto's onze Facebookpagina.

Jan Schrijver, foto Gert Struijs
Geplaatst op 31-03-2017


Share on: