In Turkije: 15% van schadeclaims frauduleus

De Turkse verzekeraar Anadolu Sigorta detecteert fraude met de geautomatiseerde oplossing van het Nederlandse bedrijf FRISS. De verzekeraar is dinsdag 28 februari 'live gegaan' met de FRISS-oplossing 'Fraude Detectie bij Claims'. In de Turkse markt is 15% van alle claims frauduleus.

Anadolu Sigorta is een van de grootste non-life verzekeraars in Turkije, met meer dan een miljard euro aan bruto premie-inkomsten in 2016. De maatschappij wil met de nieuwe oplossing fraude bestrijden op een manier waarbij expertkennis gecombineerd wordt met inzichten uit softwareanalyses. De uit fraudeonderzoeken gewonnen informatie wordt ook gebruikt in het acceptatieproces.

Jeroen Morrenhof, CEO bij FRISS: “Het is geweldig om te zien dat een vooraanstaand bedrijf als Anadolu Sigorta erkent dat fraude aangepakt moet worden. Anadolu Sigorta geeft hiermee een signaal af aan andere verzekeraars in de regio om dat voorbeeld te volgen en verzekeren eerlijker te maken. We zijn trots dat we daar onderdeel van uitmaken.”

 
Bron: FRISS
Geplaatst op 01-03-2017


Share on: