13,7% mkb in VK heeft cyberpolis

Het percentage van het mkb in het Verenigd Koninkrijk dat over een cyber-verzekering beschikt was vorig jaar 13,7%. Dat is een flinke toename ten opzichte van 2014 toen de penetratiegraad nog slechts 2,1% bedroeg. Deze cijfers heeft het onderzoeksbureau GlobalData gepubliceerd.

De cyber-verzekeringsmarkt groeit, doordat bedrijven bewuster worden van de noodzaak van een cyberverzekering in een wereld waarin de bedrijven afhankelijk worden van de digitale ruimte en waarin criminaliteit zich online ontwikkelt. Alhoewel er grote kansen liggen voor verzekeraars om de penetratie van het cyberproduct te vergroten en daarmee hun portefeuille te vergroten, dienen zij tegelijkertijd voorzichtigheid te betrachten gezien de onbekende exposure en omvang van het cyberrisico. 

In het criminaliteitsonderzoek van het nationale statistiekbureau wordt voor Engeland en Wales geschat dat inmiddels 47,3% van alle criminaliteit bestaat uit fraude en cyber-aanvallen. De organisatorische kosten die met een  binnendringen in een systeem samenhangen, zijn in twee jaar tijd met 14,5% toegenomen.
Bron: GlobalData
Geplaatst op 24-03-2017


Share on: