Lustrum-editie summer BBQ Duurzaam Repareren

Stichting Duurzaam Repareren bestaat vijf jaar en houdt daarom dit jaar een extra feestelijke summer BBQ. In plaats van een bijeenkomst in een beachclub in Kijkduin (Den Haag), wordt dit jaar - op 29 juni - het ruime sop gekozen. Ook tijdens deze lustrum-editie staat de uitreiking van de Dave Bebelaar Award op het programma.

In de loop van de middag zal door de genodigden van Duurzaam Repareren worden aangemonsterd op één van de mooiste zeilschepen van Nederland: De Stedemaeght.  Op deze bark met zijn drie imposante masten, het indrukwekkende zeiloppervlak en een schitterende tuigage, zeilt het gezelschap vanaf Locatie Bataviahaven (Lelystad) het IJsselmeer op.

Video's, pitchen en stemmen
Na de ontvangst om twee uur ’s middags en het welkomstwoord door voorzitter Harry Filon en diens terugblik op het afgelopen jaar, zullen promotiefilms van de genomineerden voor de Dave Bebelaar Award worden vertoond en zullen de genomineerden de gelegenheid krijgen hun initiatief te pitchen. Daarna kunnen de aanwezigen door middel van stembriefjes hun keuze maken. Nadat iets na vier uur het schip de haven heeft verlaten, is het woord aan Ferry Smith, directeur Ledenbelangen ANWB en de voorzitter van het College van Deskundigen van Duurzaam Repareren.

Bekendmaking winnaar
Om halfzes die middag zal – terwijl het schip zich inmiddels in het open water van het IJsselmeer bevindt – bekend worden gemaakt op wie de aanwezigen de meeste stemmen hebben uitgebracht en wie daarmee winnaar zal zijn van de Dave Bebelaar Award 2017. Daarna kan aan boord van De Stedemaeght met een BBQ-buffet op smakelijke manier de maag gevuld worden. Het voor de bezoekers aan vorige summer BBQ’s inmiddels bekende akoestische trio Moon About zal aan boord voor de muzikale omlijsting zorgen.

Dave Bebelaar Award
De Dave Bebelaar Award is een prijs die gegeven wordt aan een bedrijf of initiatief met duurzaamheid hoog in de vaandel. De awards zijn een initiatief van de Stichting Duurzaam Repareren en vernoemd naar oud-directeur van Auto Recycling Nederland, de in 2013 overleden Dave Bebelaar. Hij was voorvechter van duurzaamheid in de automotive branche. De winnaars van de vorige edities kennen een grote variëteit. Henkel was de winnaar van de eerste editie, met een innovatief product dat meer reparaties mogelijk maakt. Vervolgens was er een winnaar met een zeer duurzame bedrijfsvoering (iClean Carwash Brunssum) of een goed idee (Perfect Green No Risk Parts) en in 2016 een duurzame mobiliteitsoplossing (Bovag-Leasefiets). Inschrijven met een initiatief kan tot 1 juni 2017 via de aanmeldformulieren en op basis van het reglement. Deze zijn op de website van Duurzaam Repareren te downloaden.
 
Bron: Stichting Duurzaam Repareren
Geplaatst op 22-02-2017


Share on: