Wim Span benoemde drie centrale ontwikkelingen

VNAB-directeur Wim Span blikte tijdens de nieuwjaarsreceptie terug op 2016 en noemde drie ontwikkelingen die in dit jaar binnen de VNAB centraal stonden: het Sanctiepl@tform, het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum en de vakbekwaamheidstool.

In DeFabrique in Utrecht kwam dinsdagmiddag de zakelijke verzekeringsmarkt bijeen voor de traditionele VNAB nieuwjaarsreceptie. Met behulp van ballonnen konden bezoekers ook dit jaar weer hun weg vinden naar de vier branches.

Het Sanctiepl@tform is een unieke automatiseringstool met daaraan verbonden protocollen en afspraken die het mogelijk maken om als branche te voldoen aan de sanctiewet. Door in de keten van makelaar, volmachtbedrijf en verzekeraar informatie te delen, ontstaat een efficiënte aanpak die de leden van de VNAB veel kosten bespaart.

Het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum is inmiddels tien maanden operationeel. "Het speelt sinds vorig jaar een belangrijke rol. Veel leden en marktpartijen hebben er inmiddels succesvolle evenementen en bijeenkomsten georganiseerd of bijgewoond. Dit heeft in 2016 tot bijna 10.000 bezoekers geleid. Het centrum, als marktplaats van de zakelijke verzekeringsmarkt, is een plek waar je graag komt om te ontmoeten, kennis op te doen of gewoon om te werken", aldus Span.

Ook lanceerde de VNAB afgelopen jaar de vakbekwaamheidstool die het voor leden eenvoudiger en voordeliger maakt om met, voor onze branche specifieke kennis, om te gaan. Span: "Met elkaar is de markt het afgelopen jaar heel actief geweest op het gebied van vakkennis. Bijvoorbeeld tijdens de nieuw geïntroduceerde Lunch & Learn sessies, waar branchegenoten over actuele onderwerpen met elkaar van gedachten wisselen."

Tot slot bedankte Wim Span ook de bijna 100 vakgenoten die samen met de VNAB werken in commissies en werkgroepen. "Zij creëren met elkaar voor alle leden en de markt veel toegevoegde waarde, en dat is waar de VNAB voor staat", zo sloot Span af, om vervolgens met de ruim 800 verzekeringsprofessionals - verzekeraars, gevolmachtigden, makelaars, experts en advocaten - het glas te heffen.
Jan Schrijver
Geplaatst op 12-01-2017


Share on: