VIVAT-elftal duikt in data

Morgen starten elf medewerkers van VIVAT aan de Data Expert-opleiding bij de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). De medewerkers worden opgeleid tot big data-experts

"Door een professionele focus op big data is VIVAT in staat om nog sneller en beter in te spelen op de individuele behoefte van de klant. Daarnaast kunnen er nog betere risico-inschattingen en voorspellende analyses worden gemaakt", aldus de verzekeraar. Bart Rentenaar, IT manager Data bij VIVAT: "Het belang van data- en informatieanalyse neemt in de huidige maatschappij steeds meer toe en zal ook binnen VIVAT een steeds grotere rol gaan spelen. De beschikbare data kunnen we nog beter gebruiken voor vele toepassingen in onze dagelijkse werkzaamheden. De centrale vraag is: welke informatie zit in de beschikbare data en hoe kunnen we hier nog beter de klant mee bedienen."

Fraudedetectie en risicomodellen
Het elftal medewerkers gaat aan de slag met gevallen uit de dagelijkse praktijk van VIVAT. Onderwerpen zoals fraudedetectie, (klant-)risicomodellen, analyses van het klantsentiment, prijsstrategieën, retentiemodellen en analyses voor nieuwe producten en diensten. Belangrijke onderdelen van de opleiding zijn daarnaast het ethische aspect en de privacywaarborging van klanten.

Wat is JADS?
Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is een samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, de gemeente 's-Hertogenbosch, Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. Vanuit drie verschillende locaties kunnen Data Science worden bestudeerd, onderzocht en toegepast. Er zijn bachelor- en masterprogramma's.

 
Bronnen: VIVAT; JADS
Geplaatst op 26-01-2017


Share on: