Productie elektrische apparaten groeit met 10%

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in november 2,9% hoger dan in november 2015. De stijging is een stuk groter dan in oktober. Al 14 maanden produceert de industrie meer dan in dezelfde maand het jaar ervoor. De productie van de elektrische apparaten industrie groeide het sterkst, zo meldt het CBS.

De elektrische-apparatenindustrie produceerde in november 10,0% meer dan in november 2015. Ook de productie van de transportmiddelen (8,1%), chemische producten (6,9%), rubber- en kunststof (6,8%) en de machine-industrie (5,2%) groeide sterker dan gemiddeld. De productie van de farmaceutische industrie kromp echter aanzienlijk (-18,3%).

Het vertrouwen van de industriële producenten is in december toegenomen. Ondernemers in de industrie zijn vooral positiever over hun orderportefeuille en de verwachte bedrijvigheid. Duitsland is een belangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse industrie. Net als de Nederlandse producenten waren de industriële ondernemers in Duitsland in december positiever dan in november

 
Bron: CBS
Geplaatst op 09-01-2017


Share on: