Ontvangt u nog alle e-mail in uw gratis prive-mailaccount?

Veel mensen gebruiken gratis privémailaccounts van Microsoft ook, veelal naast een zakelijk e-mailadres, voor zakelijke toepassingen. Dat kon tot op heden wel handig zijn, als bijvoorbeeld de bedrijfsmatige e-mailomgeving de beveiliging op een zo hoog niveau had ingesteld dat daardoor gewenste inkomende mail niet door de filters heen kwam. Bijvoorbeeld als attachments te zwaar zijn.

Maar ook Microsoft hanteert nu een scherper beleid ten aanzien van de door te geven berichten voor haar verschillende gratis accounts zoals er zijn hotmail.com, live.com, msn.com en outlook.com. Daardoor kan het bijvoorbeeld zijn dat via lijsten aan u naar uw privé-mail verstuurde mail niet meer bij u wordt afgeleverd. Veel via lijsten verzonden mail zal inderdaad spam bevatten, maar ook nieuwsbrieven die u wel nodig heeft voor uw informatievoorziening zullen geblokkeerd kunnen worden. Zo kan het dus zijn dat u de afgelopen week informatie van de u bekende bronnen niet hebt ontvangen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat als u met een van de genoemde gratis e-mailaccounts werkt, u dinsdag jl. onze wekelijke Nieuwsbrief, die ingaande het nieuwe jaar in een fraai nieuw jasje is gestoken, niet heeft ontvangen. Wellicht is dit door u op te lossen door het adres info@schade-magazine.nl, waaruit wij de Nieuwsbrief verzenden, expliciet in uw spamfilters aan te merken als betrouwbaar. Zekerder is het om er in zo'n geval voor te kiezen de Nieuwsbrief voortaan (ook) naar uw zakelijke e-mailadres te laten zenden. Wilt u het op een nieuw of op meerdere adressen ontvangen, wij zorgen daar graag voor. Mocht u nog geen abonnee zijn op onze wekelijkse Nieuwsbrief, bent u uiteraard ook van harte welkom. De wekelijkse toezending van de Schade Magazine Nieuwsbrief is gratis.

U kunt een nieuw adres of adressen doorgeven aan de redactie@schade-magazine.nl
Jan Schrijver
Geplaatst op 05-01-2017


Share on: