Ongeval na niet krabben ruiten: boete en ontzegging

Een 42-jarige man uit Ede veroorzaakte in januari 2016 met zijn auto een ongeval waarbij een fietsster letsel opliep. De man had zijn ruiten niet goed ijsvrij gemaakt. De rechtbank in Gelderland heeft de man veroordeeld,

Doordat de man zijn ruiten niet goed had gekrabd, werd zijn zicht belemmerd. Vervolgens is hij op een rotonde in Ede tegen een fietsster aangereden. De fietsster heeft hierdoor een hoofdwond en een hersenschudding opgelopen.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 80 uur en een rijontzegging van 6 maanden. De rechtbank weegt in het voordeel van de man mee dat hij inziet hoeveel leed hij het slachtoffer aan heeft gedaan. Ook heeft hij meerdere malen contact gezocht met het slachtoffer en haar echtgenoot. Bovendien heeft de Edenaar een blanco strafblad. Alles overwegend vindt de rechtbank een onvoorwaardelijke geldboete en rijontzegging passend. De rechtbank veroordeelde de man afgelopen vrijdag tot een geldboete van 600 euro. Ook mag hij 3 maanden niet autorijden.
Bron: Rechtbank Gelderland
Geplaatst op 17-01-2017


Share on: