Henstridge in raad van bestuur Atradius

Kredietverzekeraar Atradius heeft per 1 januari 2017 Marc Henstridge benoemd tot Chief Insurance Operations Officer (CIOO). Volgend op de pensionering van Dominique Charpentier eind 2016 is Marc Henstridge op 1 januari 2017 lid geworden van de raad van bestuur van Atradius N.V.

Atradius biedt haar zakelijke klanten diverse producten en diensten die hun credit en cash management ondersteunen, waaronder kredietverzekering, incasso, contractuele en regulatoire garanties, en kredietwaardigheidsinformatie over kopers.
 
Marc Henstridge (48), die van Britse afkomst is, werkt sinds 1997 bij Atradius. Als CIOO is hij verantwoordelijk voor Instalment Credit Protection, Bonding, Collections, Atradius Re, Project & Process Unit en ITS. In de meer dan 19 jaar dat hij actief is bij Atradius heeft Henstridge diverse posities bekleed, waarvan meest recent die van Director Risk Services in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Naast zijn verantwoordelijkheden bij Atradius vertegenwoordigt Henstrigde Atradius en de kredietverzekeringsindustrie in diverse externe comités. Hij zal gaan werken vanuit Amsterdam.
 
Na 14 jaar bij Atradius werkzaam te zijn geweest, waaronder de laatste drie jaar als CIOO en lid van de raad van bestuur, gaat Dominique Charpentier (65) na een carrière in de kredietverzekerings- en factoringindustrie die meer dan 20 jaar omvat met pensioen.
 

 
Bron: Atradius
Geplaatst op 02-01-2017


Share on: