ASN Groep verder zonder Autoschadehuis

ASN Groep B.V. (franchisegever) en Autoschadehuis B.V. (franchisenemer) kondigen aan per 1 april 2017 in goed overleg de franchiseovereenkomst niet te verlengen.

"Per voornoemde datum zullen ASN Groep en Autoschadehuis zelfstandig verder gaan.  Er zal een transitieperiode worden genomen waarin  klanten- en leverancierscontracten worden aangepast op de nieuwe situatie. Verwacht wordt dat voor eind april 2017 alles is afgerond. Partijen onderzoeken momenteel een verdere samenwerking in de vorm van een business partnership waarover mogelijk later verdere informatie volgt", zo luidt de tekst van een vandaag uitgebracht gezamenlijk persbericht.

ASN-commercieel directeur Cees Klaassen (foto) in een toelichting aan Schade Magazine: "Het is gewoon een optelsom geweest van wat wij elkaar kunnen bieden. En als dat niet genoeg is, kun je beter los van elkaar verder gaan. Daarbij speelt mee dat Autoschadehuis een flink aantal eigen vestigingen heeft. Voor verschillende daarvan is sprake van een doublure in ons netwerk."

Autoschadehuis heeft 9 vestigingen en op 3 plaatsen een 'loket'. Op dit moment heeft ASN 84 vestigingen. Door het beëindigen van de samenwerking vallen er dus 12 af. In Delft heeft ASN in de nieuwe situatie een 'witte vlek' in het netwerk, die in eerste instantie vanuit de omliggende regio zal worden opgevangen, maar waarvan het op termijn de bedoeling is deze met een franchisenemer op te vullen. Binnenkort zijn er elders in het land ook enkele nieuwe ASN franchisenemers te verwachten, waarmee het aantal ASN vestigingen in de nieuwe situatie per saldo op 75 uit zal komen.

 
Jan Schrijver
Geplaatst op 19-01-2017


Share on: